SERT SAVUNMA

Bu sezonun sürpriz hocaları Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin, ortaya koydukları performansla geride kalan süreçte taraflı tarafsız pek çok kişinin beğenisini kazandı.

Takımlarına yeni bir anlayış kazandırmak adına yola çıkan iki yeni teknik adamın rekabetinin ilkinde kazanan Emre Belözoğlu oldu. Nuri Şahin, göreve yeni geldiği döneme denk gelen o randevuda Ersun Yanal'dan kalan anlayışla idare ederken, bu kez şartlar değişti. Daha radikal kararlar alabilecek rahatlıkta takımını hazırlayan Şahin'in, tercihleri de öne çıktı. Son iki haftada 4 puan toplayan takımı beklenmedik bir şekilde bozan Şahin'in karşısına da Emre Belözoğlu benzer bir sürpriz hazırlığı yapmış olacak ki Okaka gibi sezonun en başarılı santraforlarından birisi yedek kulübesinde maça başladı.

Kadro tercihi ve oyuna başlangıç hızı iki takımın puan durumundaki yerlerine oldukça tezat bir durum oluşturdu. Antalyaspor, kadrosunda yer alan iki santraforu aynı anda sahaya sürerken, Başakşehir ise 9 numarasız bir ilk 11 ile sahaya çıktı.

Özellikle Trezeguet'in sakatlığı sebebiyle forma giyememesi ve Pizzi ile Serdar Gürler'in fiziksel olarak sahada olması dışında hiçbir etki yaratamaması, Antalyaspor'u hücum olarak daha da iştahlandırdı.

20'de Haji Wright ile gelen gol de tam olarak iki teknik adamın tercihlerinin bir sonucu oldu. O dakikaya kadar Antalyaspor yarı alanına bile gitmekte zorlanan Başakşehir, 29'da sakatlanan Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Okaka hamlesiyle birlikte pozisyon bulmaya başladı.

Boffin ile Fernando'nun kale atışı organizasyonunda yaptığı hatada Okaka'ya çarpıp topun dışarı gitmesinin dışında kalesinde tehlike yaşamayan Antalyaspor, belki de maç önünde tahmin etmediği şekilde soyunma odasına skor avantajıyla gitti.

İkinci yarıda da ilk yarının benzer bir senaryosunu izledik. Tüm riskleri almasına karşın Başakşehir'in galibiyeti getirecek oyunu ortaya koyamaması, Antalyaspor'un sağlam durması ve sert savunma anlayışı, yıkılmayan kaleye bir savaşı daha kazandırdı. Son 6 maçında sadece 1 gol yiyerek Başakşehir karşısına çıkan Antalyaspor, güçlü rakibine de geçit şansı vermedi. 90 dakika boyunca sadece duraklama dakikalarında rakibi karşısında tehlike yaşayan Antalyaspor, sezonun istikrarlı ismi Giray Vural'ın çizgideki müdahalesiyle serisini sürdürdü. Hücum olarak çok ışık vermese de Nuri Şahin ve ekibi, ortaya koyulan başarılı savunma anlayışının tesadüf olmadığını Başakşehir gibi zor bir deplasmanda gösterdi.