SERMAYEMİZ GENÇLER

Sevgili gençler, çalışıyor musunuz? Sizleri tebrik ediyorum. Rabbim size sıhhatli bir ömür, ibadetli bir hayat nasip etsin! Hiç kimseyle ilgilenmeyin, derdiniz kendiniz olsun. Bu vatanın sizlere ihtiyacı var. Dünyada yaşanan gelişmeler bizlere bir kez daha gösterdi ki kullanıcı değil üretici olmamız lazım.

***

Ülkeler arası en küçük bir sorunda verilen hizmetler/ürünler durduruluyor. Bu durumda kendi teknolojinin olması gerekiyor. Bir telefon firması fazla ürün satmaya başlayınca Google geliştirdiği android sistemi hizmetini geri çekti. Artık savaşlar daha çok ekonomik olarak yapılıyor.

***

Savaş çıkınca da gündemimiz Ayçiçek yağı oldu. Sıkıntı yaşandığı zaman ürün veya hizmetlere ulaşmakla ilgili sorunlar çıkabiliyor. Hem birey olarak hem de ülke olarak her zaman bir B planınızın olması gerekiyor. Bu nedenle gençlerimizin yeni dünyayı doğru anlaması/okuması lazım.

***

Mesela hepiniz oyun oynuyorsunuz ama sadece kullanıcı olmayın, oyunu üretmeyi araştırın. Genç beyinlerimiz çok. Bu ülkeden gitmeyi değil, ülkeyi geliştirmeyi ülkü edinin. En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır. Evet aldığınız eğitim vb. birçok şey tartışılabilir, şikayetleriniz de olabilir.

***

Hayat rağmendir. Siz her şeye rağmen mevcut şartlar ne olursa olsun kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye bakın. Kirlilikten şikayet etmek yerine herkes kapısının önünü süpürürse mahalle, şehir, ülke temiz olur. Her şey bir kişinin kapısının önünü süpürmesi ile başlar. Kıvılcımı siz çakın!

***

Geleneksel medya ile kendinizi sınırlandırmayın. Bugünün dünyasında en büyük güç bilgi. Farklı bilgi kanallarını araştırın. Sosyal medya dediğimiz birçok platform seçeneği var artık. Siz ne isterseniz, ilginiz hangi yöndeyse size onu veriyor. Yeter ki araştırmak isteyin; her türlü bilgi, imkan var artık.

***

Sonuç olarak önceliğimiz ‘iyi ve faydalı insan’ olmak olsun. İyi insan olmak; özü sözü bir, dürüst, güvenilir, karakterli olmayı gerektirir. Toplumda bir yeriniz olsun, sözünüz dinlenilsin, itibarınız olsun. Ki itibar paradan daha değerlidir. Yaş aldıkça, yaşam tecrübesi kazandıkça bunu daha iyi anlayacaksınız.

***

Peygamberimiz (sav); “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” buyurmaktadır. Çevreye ve topluma karşı duyarlı olmak, sâlih ve kâmil bir Müslüman olmanın gerekliliğidir. İnsanlara faydalı olan kişinin yüreğinde hissettiği huzur ise tarif edilemez ölçüdedir.

***

SON SÖZ

‘Ey yolunda sevinçle ilerleyen genç, bu sözümü gönülden ve içinden gelerek dinle. Doğruluk yolundan şaşma, gençliğini değerlendir, ondan yeteri kadar yararlan.  Çünkü ne kadar sıkı tutarsan tut, o bir gün elinden kaçar. Sende gençlik gücü varken, boşa harcama. İbadetten hiçbir zaman geri durma, hep ibadet et.’ Yusuf Has Hacib