Serik'teki yangın kısmen kontrol altında

Serik ilçesi Gebiz Mahallesi’ne yakın ormanlık alanda çıkan yangın kısmen kontrol altında. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale canhıraş devam ediyor. Yangınla ilgili açıklama yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Yangın kısmen kontrol altına alındı” dedi.

EKİPLER CANHIRAŞ MÜCADELE ETTİ Hava sıcaklığının 40 derece, nem oranının ise yüzde 20-30 ölçüldüğü Antalya’nın Serik ilçesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 16.00 sıralarında elektrik direğinin devrilmesi sonucu yangın çıktı. Gebiz Mahallesi sınırları içerisindeki Yumaklar -Kocamehmetler bölgesinde çıkan yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi 8 uçak, 6 helikopter, 26 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ve 184 personelin eşliğinde yoğun bir şekilde devam etti. 


SERALAR YANGINDA KÜL OLDU 

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alanda yayılan korkunç yangın kısmen kontrol altına alındı.  Yangına müdahale devam ederken bölgedeki yerleşim yerlerinden bazılarının tahliye edildiği öğrenildi. Havadan ve karadan kesintisiz müdahalenin devam ettiği örtü altı tarım bölgesinde birçok seranın alevlere teslim olduğu bilgisi verildi. 


ÇEVRE İLÇELERDEN DESTEK GİTTİ 

Serik’e yakın çevre ilçelerden de gökyüzündeki dumanların görüldüğü orman yangına AFAD ve jandarma ekiplerini yanı sıra diğer ilçelerde de destek ekiplerinin gittiği öğrenilirken bölgedeki vatandaşların da ekiplere yardım ettiği görüldü.


YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Yangın bölgesine AFAD ve jandarma ekiplerini yanı sıra komşu ilçelerde de destek ekiplerinin gittiği öğrenilirken bölgedeki vatandaşların da ekiplere yardım ettiği görüldü. Olay yerinde açıklama yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 30 kadar evin tahliye edildiğini belirtirken yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. Vali Şahin, “Tedbirlerimiz daha çok kuzey yamaçlarında rüzgarına çıkma ihtimaline karşı tedbir alıyoruz ki yangın gece boyu tekrar canlanmasın diye. 60 hektar civarında bir alanın etkilendiğini söyleyebiliriz” dedi. Şahin, yangında can kaybı ve yaralı olmadığı bilgisini de verdi.



AA-İHA