SERİK'TE ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Antalya'nın Serik ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma programı düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, Emniyet Müdürü Suat Esin, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile daire müdürleri katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayınladığı mesaj okundu. Mesajın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk yaptı. Aktürk, "İlk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos zaferiyle Başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir" dedi.

Program, Neriman Püseli ve Zeynep Pektaş isimli öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından sona erdi.

DHA