Serik’te öğrencilere şiddete yönelik farkındalık eğitimi

Serik Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Şehit Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine erken yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddet konularında farkındalık eğitimi verdi.

Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Serik Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Şehit Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik “Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık” eğitimi düzenlendi.


Eğitimde, erken yaşta ve zorla evliliklerin bireyler üzerindeki olumsuz etkileri ve bu tür evliliklerin önlenmesi için toplumda farkındalık yaratmanın önemi vurgulandı. Ayrıca, kadına yönelik şiddetin toplumdaki yıkıcı sonuçları ele alındı. Eğitim kapsamında, öğrenciler bilgilendirilirken, toplumda bu konulara karşı duyarlılık artırılmasının önemine dikkat çekildi.

Eğitim programı, gençlerin erken yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddetle ilgili bilinçlenmelerini sağlamayı ve bu tür sorunlarla mücadele yollarını öğretmeyi amaçlıyor. Serik Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, bu tür farkındalık çalışmalarıyla toplumsal bilinci güçlendirmeyi hedefliyor.