SERİK HALİ’NDE YOLSUZLUK İDDİASI

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluğundaki Serik Toptancı Hali’nde 71 komisyoncunun üreticilere baskı yaparak kayıt dışı satış yaptığı ve tüccarlara rüşvet verdiği iddia edildi.

Ahmet ARĞILLI/ Zehra TEKECİ

Yolsuzluk ve rüşvetlerle nam salan CHP yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve hizmet alanındaki Serik Toptancı Hali’nde komisyoncuların kayıt dışı satış yaptığı ve tüccarlara rüşvet verdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

“FATURA YERİNE A4 VERİLİYOR”

Serik ilçesinde 28 yıldır seracılıkla uğraşan ve domates üretimi yapan bir üreticinin iddiasına göre, toptancı halinde çalışan 71 komisyoncu üretici ve tüccarlara fatura kesmeden alım satım yapıyor. Uzun yıllardır bu sorunun yaşandığını ifade eden üretici, “Burada çok uzun yıllardır komisyoncular tarafından yolsuzluk yapılıyor. Halimizde 74 komisyoncu var ve 71’i kayıt dışı satış yapıyor. Fatura istediğimde bana düz A4 kağıt veriliyor. Benim sattığım mallardan yüzde 11.44’nün kesilmesi ve 5.20’sinin devlete ait olması gerekirken komisyoncular fatura kesmeden o paraya el koyuyorlar. Ben ayda 10 bin liranın üstünde KDV ve stopaj vergisi ödüyorum. Bu para devlete değil komisyoncuya gidiyor” dedi.

“DEVLETİ SOYMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Tüccarlara ise rüşvet verildiğini anlatan üretici, “Tüccar fatura istediğinde ise rüşvet teklif ediyorlar. Tüccarlar rüşveti alınca faturasız mal gönderiyor ve devleti soymaya çalışıyorlar. Benim vergim komisyoncunun cebine kalıyor. Devletimin soyulması bizleri çok rahatsız ediyor. Şu an belki de 100 milyon lira civarında devletin parası komisyonculara gitmiş olabilir” diye konuştu.

HAL BAŞKANI BASKI ALTINDA İDDİASI

Serik Toptancı Hali başkanının da büyük bir baskı altında olduğunu dile getiren üretici, “Daha önceki hal başkanımızı bu duruma müdahale ettiği için önce darp ettiler ardından da şikayet edip görevden uzaklaştırdılar. Şu anki başkanımızda görevden alınacağı ve can güvenliğini riske atacağı için bir şey yapmaktan korkuyor. Biz üreticiler olarak artık bu durumu yaşamak istemiyoruz. Bu ülkede yılda 100 milyon lira Serik’te çalınırsa Türkiye genelinde neler olur düşünmeliyiz. Bizler ses çıkmaz, sahip çıkmazsak devletimiz nasıl ayakta kalacak?” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ İDDİALARI YALANLADI

İddialara ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Serik Toptancı Sebze Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Yusuf Yılmaz ise, iddiaların gerçek olmadığını söyledi. Serik Toptancı Hali’nin sıklıkla denetlendiğini ve herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını ifade eden Yılmaz, üreticilerin iftira attığını söyledi.