SERİ SONU

Deplasmanda tam 280 gün kaybetmeyen Antalyaspor, bu serisini Yeni Malatyaspor deplasmanında kaybetti. Kırmızı-Beyazlılar, 9 maç sonra dış sahada yenilgiyi tattı

Süper Lig’in 4. haftasında Yeni Malatyaspor'a 1-0 ile kaybeden Antalyaspor, deplasmandaki uzun süren yenilmezlik serisini kaybetti. Son yenilgisini 280 gün önce Galatasaray karşısında alan Akrep, tam 9 maç sonra sahadan boynu bükük ayrıldı. Kırmızı-Beyazlılar, geride kalan 9 maçta 4 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederek, hanesine 17 puan yazdırmıştı.

7 MAÇ SONRA GOL ATAMADI

Antalyaspor, Yeni Malatyaspor'a kaybederek 7 maç sonra bir karşılaşmayı gol atamadan tamamladı. Kırmızı-Beyazlılar, son olarak geçen sezonun 30. haftasında oynanan ve 2-0 kaybedilen Başakşehir maçında rakip ağları havalandıramazken, sonrasında oynanan 7 karşılaşmada gol sevinci yaşamıştı. Malatya deplasmanına kadar çıktığı 7 karşılaşmada 10 gol atma başarısı gösterdi.

BU SEZON İLK KEZ

Geride kalan 4 haftada 7 puan toplayan Antalyaspor, Yeni Malatyaspor karşısında bu sezon bir ilki yaşadı. Rakibine karşı kalesinde bu sezonki ikinci golünü gören Kırmızı-Beyazlılar, bunu ilk kez ilk yarıda yaşadı. Yediği ilk golü Beşiktaş'tan ikinci yarıda gören Akrep, ilk yarıda gördüğü golle birlikte sahadan yenilgiyle ayrıldı.

TAMER TUNA'NIN 3. YENİLGİSİ

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Antalyaspor'a göreve gelen Tamer Tuna, Kırmızı-Beyazlılarda 3. yenilgisini aldı. İlk maçı olan Göztepe karşısında kaybettikten sonra 11 maç rakiplerine geçit vermeyen Tamer Tuna, ikinci yenilgisini de geçen sezon Başakşehir karşısında yaşadı. O karşılaşmanın ardından 7 maçlık seri yaşayan Tuna, Malatya deplasmanında da 3. yenilgisini almış oldu.

KORAY GEÇGEL