SERİ BOZAN İŞ BAŞINDA

Trabzonspor'un 27 maçlık yenilmezlik rekorunu yerle bir eden Antalyaspor'da şimdiki hedef Konyaspor... Kırmızı-Beyazlılar, 285 gündür evinde kaybetmeyen ve Süper Lig'de deplasmanda yenemediği Konyaspor'u devirerek, yeni bir seriyi daha bozmayı hedefliyor.

Süper Lig lideri Trabzonspor'a bu sezonki ilk yenilgisini tattıran ve rakibinin 27 maçlık yenilmezlik rekoruna son veren Antalyaspor, bu kez gözüne Konyaspor'u kestirdi. 285 gündür evinde kaybetmeyen Konyaspor'a konuk olacak Antalyaspor, rakibini Süper Lig'de deplasmanda ilk kez yenmek için ter dökecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak mücadelenin başlama saati 16.00 olacak.

285 GÜNDÜR KAYBETMİYOR

Bu sezon evinde 8 maça çıkan ve 5 galibiyet ile 3 beraberlik alan Konyaspor, 14 haftadır kendi sahasıda kaybetmiyor. Son yenilgisini geçen sezonun 29. haftasında Fenerbahçe karşısında alan Yeşil-Beyazlılar, Antalyaspor karşısına 285 günlük yenilmezlik serisiyle çıkacak.

KONYA'DA HİÇ KAZANAMADI

Süper Lig'de bugüne kadar 10 kez Konyaspor'a konuk olan Antalyaspor, rakibine karşı hiç galibiyet sevinci yaşayamadı. 10 maçtan 4 yenilgi ve 6 beraberlik alan Kırmızı-Beyazlılar, zorlu mücadeleyi kazanarak bu şanssızlığını da kırmayı hedefliyor. Konya, aynı zamanda Antalyaspor'un galip gelemeden en fazla ziyaret ettiği deplasman olarak da dikkat çekiyor.

REKABETTE EV SAHİBİ ÜSTÜN

Süper Lig'de rakibini deplasmanda yenemeyen Antalyaspor, genel rekabette de geride bulunuyor. Bugüne kadar Konyaspor'a 18 kez kaybeden Antalyaspor, 12 kez mücadeleden mutlu ayrılırken, 16 karşılaşma ise eşitlikle tamamlandı.

MAÇLAR BERABERE BİTİYOR

İki takım arasında oynanan son 9 resmi karşılaşmanın 8'inin eşitlikle bitmesi de dikkat çeken bir detay olarak göze çarpıyor. Son 3 karşılaşmada iki takım da gol sevinci yaşayamazken, son 9 maç içerisinde tek maçı kazanan taraf Konyaspor oldu.

1 CEZALI, 3 SINIRDA

Antalyaspor'da zorlu karşılaşmada Fredy Ribeiro forma giyemeyecek. Trabzonspor maçında gördüğüsarı kartla Angolalı futbolcu cezalı duruma düşerken, Kırmızı-Beyazlılarda Andrea Poli, Ruud Boffin ve Güray Vural da sınırda bulunuyor. 3 futbolcudan birisi sarı kart görmesi halinde Kasımpaşa mücadelesinde forma giyemecek.

 

 

17. HAFTA

Hakem: Arda Kardeşler

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin

Veysel Sarı

Naldo

Kudryashov

Bünyamin Balcı

Güray Vural

Poli

Eren Albayrak

Doğukan Sinik

Amilton

Mukairu

 

Konyaspor

Teknik Direktör: İlhan Palut

Sehic   

Ahmet Çalık   

Guilherme  

Abdülkerim Bardakçı   

Skubic   

Rahmanovic

Serdar Gürler

Soner Dikmen

Hadziahmetovic   

Bytyqi

Cikalleshi

 

Stadyum: Konya Büyükşehir Belediye

Saat: 16.00

TV: Bein Sports