SERİ BAŞLASIN!

7 haftalık galip gelememe serisini Ankaragücü karşısında son veren Antalyaspor, Sivasspor karşısında yeni bir seriye başlamak istiyor. Kırmızı-Beyazlılar, rakibini yenmesi halinde bu sezon ilk kez üst üste iki maçtan 3 puanla ayrılmış olacak

Galibiyet hasretine Ankaragücü karşısında son veren Antalyaspor, Süper Lig'in 12. hafta mücadelesinde Sivasspor'a konuk oluyor. Kırmızı-Beyazlılarda, evinde bu sezon henüz galibiyet alamayan ve koronavirüsten dolayı pek çok futbolcusundan faydalanamayan Yiğidolar karşısında tek hedef galibiyet.

İLK PEŞİNDE

Süper Lig'in 11 haftası geride kalırken, Antalyaspor henüz iki maç üst üste galip gelemedi. 1. haftada Gençlerbirliği ve 3. haftada Denizlispor'u mağlup ettikten sonra 7 hafta 3 puan hasreti çeken Akrep, son olarak Ankaragücü ile oynadığı karşılaşmadan 3 puan çıkardı. Ankaragücü karşılaşmasının ardından Sivasspor'a rakip olan Kırmızı-Beyazlılar, galip gelmesi halinde bu sezonki ilk serisini yapacak.

SİVASSPOR ÜSTÜN

İki takım, bugünkü karşılaşmayla birlikte 33. kez rakip olacaklar. Geride kalan 32 karşılaşmada ise ev sahibi Sivasspor'un ütünlüğü dikkat çekiyor. Antalyaspor, rakibine karşı bugüne kadar 10 kez kazanırken, 14 mücadeleden ise puansız ayrıldı. 8 karşılaşmada ise taraflar puanları paylaştı. Sivas'taki karşılaşmada da Yiğidoların üstünlüğü söz konusu. Evinde oynadığı 9 karşılaşmayı kazanan Sivasspor, 3 maçı berabere tamamlarken, 4 maçta ise 3 puanı Antalyaspor'a bıraktı.

ERSUN YANAL REKABETTE ÖNDE

Teknik direktörler Rıza Çalımbay ile Ersun Yanal arasındaki rekabette ise Yanal'ın üstünlüğü göze çarpıyor. Farklı takımlarda 21 kez rakip olan iki teknik adam arasında Ersun Yanal'ın takımları 10 kez kazanırken, Rıza Çalımbay ise 7 kez gülen taraf oldu.

AKREP'TE 7 EKSİK

Uzun zaman sonra cezalı bir futbolcusu bulunmayan Antalyaspor'da 7 futbolcu ise sakatlıkları gerekçesiyle forma giyemeyecek. Kırmızı-Beyazlılarda Veysel Sarı, Hakan Özmert, Ufuk Akyol, Doğukan Sinik, Drole, Bahadır Öztürk ve Serdar Gürler Sivas'a götürülmedi.

Hakemler: Halis Özkahya, Mehmet Cem Satman, İlker Takpak

Sivasspor

Samassa

Robin Yalçın

Appindangoye

Caner Osmanpaşa

Camara

Claudemir

Hakan Arslan

Fajr

Gradel

Yatabare

Kayode

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Antalyaspor

Boffin

Bünyamin Balcı

Naldo

Ersan Gülüm

Kudryashov

Fredy (Eren Albayrak)

Nuri Şahin

Amilton

Sidney Sam

Podolski

Jahovic

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Saat: 19.00

Stadyum: Yeni 4 Eylül

Yayıncı: Bein Sports

KORAY GEÇGEL