SERİ BAŞLADI!

Alanyaspor sadece 7 dakikada 2 gol bulduğu sonrasında dinlemeye çekildiği ve rahat bir 3 puan aldığı bir maçı geride bıraktı.

Hatay maçında 6 gollü galibiyet alan takımı bozmayan Farioli, yine önde baskı ve hızlı kontra ataklarla gole giden bir takımı sahaya sürdü. Bir kaç top kaybı sonrası arka arkaya gelen 2 gol resmen maçı bitirdi. Önde basıp top kapayım hemen golü bulurum diyen Giresunspor'un tuzağı resmen kendisine geri döndü ve bir anda kendilerini yenik durumda buldular. 2 fark olduktan sonra Alanyaspor dinlenmeye çekildi ve maçı rölantiye aldı. Açıkçası maç boyu biz ne istersek o oldu. Sadece atağa çıkarken çok fazla top kaybettik. Daha düzenli önde baskı yapan ve bitirici ayakları olan bir takım bizi yenedebilirdi. Farioli'nin bu pasla çıkma taktiği güzel ama bu oyuncuların kalitesi bir City ya da Liverpool ayarında değil. Top kaybediyorlar ve kazanamada geç kalabiliyorlar. Bunu biraz daha esnek oynatmak gerekli.

Derin oyun kurucu yani 6 numarada ayağı düzgün bir ismi oynatmak son yıllarda moda bir durum. Özellikle Avrupa Şampiyonası'nda gördük ki sert ve hırslı 6 numaralar yerini oyun kuran, pas kalitesi yüksek 6 numaralara bırakıyor. Bugün Fenerbahçe'de Gustavo değil Sosa, Beşiktaş'ta Josef değil Pjanic gibi isimler bu mevkide oynuyorsa bunun bir sebebi var. Alanyaspor'da da bu işi Farioli gelir gelmez Novais'e verdi. O da gerçekten bu sisteme iyi ayak uydurdu. Bugün 10 üzerinden 10'luk bir oyun sergiledi ve 2 asistle yıldızlaştı. Her hafta yazacakmıyız bilmiyorum ama Emre yine mükemmel oynadı ve golleri de atan isim oldu. Sezon sonu umarım takımda kalır. Hem Alanyaspor ona hem o Alanyaspor'a çok iyi geliyor. Milli takım seviyesindeki haline geri dönmüş durumda bu fırsatı değerlendirir umarım.