Sergen Yalçın galibiyeti

Bu sezon istikrarsız bir oyun ortaya koyulsa da şampiyonluk yaşamış takımlara karşı (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor) ortaya koyduğu oyunla dikkat çeken Antalyaspor için yine sevdiği bir sınav zamanı geldi. Her ne kadar söz konusu maçlarda sadece 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde etse de bu karşılaşmalarda ayrı bir karakter ortaya koydu. Öyle ki çıktığı 4 maçı kaybetmesine karşın şampiyonluğun iki adayı olan Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı performansıyla tüm Türkiye’nin takdirini aldı. Son oynanan Galatasaray maçında da hakem performansının mağlubiyetin en büyük etkisi olduğunu unutmamakta fayda var.

İlk devrede mağlup ettiği Beşiktaş’a karşı yine korkmadan mücadele veren ve galibiyeti istediğini ilk dakikada gösteren bir Antalyaspor gördük. 

Özellikle bu sezon sıkça eleştirdiğimiz Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı çok iyi analiz ettiğini ve dersine iyi çalıştığını söyleyebiliriz. Masuaku’nun yokluğunda sol bek bölgesini genç Emrecan Terzi’ye emanet eden Siyah-Beyazlılar karşısında gizli silah Bünyamin Balcı oldu. 5’inci dakikada kaydettiği gol dışında sürpriz çıkışlar yaparak Emrecan’ın bulunduğu kanadı adeta su yoluna çeviren Bünyamin, hücum anlamında kariyerinin en iyi maçlarından birisini çıkardı.

Ancak futbolun güzelliği adına galibiyet kadar değerli görüntüleri de Dolmabahçe’de izledik. Antalyaspor, son zamanlarda öne geçildiği anda oyunu soğutmak adına sürekli sakatlık bahanesiyle oyunu durduran Anadolu ekiplerinden olmadı. Öyle ki ilk devrenin duraklama dakikalarında sakatlanan ve ikinci yarıya çıkamayan Bünyamin Balcı, sağlık görevlilerini davet etmek yerine yürüyerek kenara gelmesi alkış alan bir andı.

İlk devresi her şeyin Antalyaspor lehine ilerlediği maçın ikinci yarısı ise hiç beklenmeyen şekilde başladı. Bünyamin Balcı’nın mecburi değişikliği ve yerine giren Naldo’nun henüz teri damlamadan gelen 14’üncü saniyedeki golü, en kötü senaryo oldu.

Buna rağmen kontrolden bir dakika bile kopmayan, bunun yanında oyunu çirkinleştirmeden mücadele eden Antalyaspor, sonuna kadar hak ettiği bir 3 puanın sahibi oldu.