Sergen Yalçın’dan 6 aylık imza

Antalyaspor’da adeta Sergen Yalçın rüzgarı esiyor. Havalimanında taraftar tarafından karşılanan deneyimli teknik adam, sezon sonuna kadar kendisini Kırmızı-Beyazlı renklere bağlayan imzayı attı. Hedeflerle ilgili olarak da konuşan Yalçın, “Sezon sonu 3 mü olur, 4 mü olur, 5 mi olur onu bilemeyiz” dedi.

Nuri Şahin’in Borussia Dortmund’a transferinin ardından Antalyaspor’da teknik patronluğu için el sıkışılan Sergen Yalçın, resmen göreve başladı. Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Başkan Sinan Boztepe ile basının karşısına geçen Sergen Yalçın, sezon sonuna kadar kendisini Antalyaspor’a bağlayan sözleşmeye imzasını attı.

İmza töreninde konuşan başarılı teknik adam, kendisine gelen teklifin üzerine çok heyecanlandığını ve hedeflerin birebir örtüştüğü için olumlu karşılık verdiğini söyledi. Ekip olarak göreve geldikleri için mutlu olduğunu ifade eden Yalçın, “Yaklaşık 2 seneye yakındır ekip olarak çalışmıyoruz. Kısmet Antalya'yaymış. Başkanımız aradığında ekip olarak çok heyecanlandık. Çünkü hem kadro olarak, şehir olarak hem de hedefler olarak konuştuğumuzda gerçekten birbirini tamamlayan bir ikili gibi gördük kendimizi. O yüzden çok heyecanlıyım. Başarılı olacağımıza güvenerek çok doğru bir tercih yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah Antalyaspor'la beraber çok iyi yerlere geliriz. Hayırlı olsun. Başkanımıza da bizi buraya uygun gördüğü için teşekkür ediyorum” dedi.


HEDEF AÇIKLAMASI

Antalyaspor'daki hedefine de değinen Yalçın, "Hedefimiz tabii ki çıkabildiğimiz kadar yukarı çıkmak. Şimdiden daha antrenmana bile çıkmadan bir hedef koymayı çok doğru bulmuyorum. Bir çıkalım bir oynayalım. Ondan sonra zaten hedefimiz belli. 3 mü olur, 4 mü olur, 5 mi olur onu bilemeyiz. Bunları konuşmamız için çok erken. Hedefimiz tamamen takımı yukarıya çıkarmak. Onu yapacak oyunculara da sahibiz" diye konuştu.


“BUKSA’NIN TRANSFERİNE ŞAŞIRDIM”

Beşiktaş’ta çalıştığı dönemde listesinde yer alan Adam Buksa’nın Antalyaspor’a transfer olmasına şaşırdığını ifade eden Yalçın, “Buksa takibimizde olan bir oyuncuydu. Rusya'dayken takip ediyorduk. İyi bir oyuncu olduğunu biliyorduk hatta Antalyaspor'a gelince ben biraz şaşırdım bu oyuncuyu nereden gördüler ve aldılar diye. İyi oyuncu, burada da iyi oynuyor, umarım çok daha iyi yerlere gelir. Onu yapacak kalitesi var” dedi.

1-2 MAÇ SÜRE İSTEDİ

Transfer çalışmalarıyla ilgili olarak da konuşan başarılı teknik adam, “1-2 maç oynayalım, takımın durumunu görelim, oyuncuların pozisyonlarına bakalım. Transfer yapmamız gerekiyorsa başkanımız zaten burada. O konuda çok açık zaten. Öyle bir şey olursa onu değerlendireceğiz ama şu anda daha yeni geldik, antrenmana bile çıkmadık. Bir maç oynayalım, bir duruma bakalım. Eksiğimiz varsa orayı toparlarız” sözlerine yer verdi.

BEŞİKTAŞ’A KAPI KAPALI

Beşiktaş'tan teklif gelirse serbest kalır maddesi olup olmadığı sorusuna da cevap veren Sergen Yalçın, "Hayır, öyle bir madde yok. Ben kontratlarıma bu tür maddeler hiçbir zaman koymadım. Çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta biz Antalyaspor'a inanarak ve severek geldik. Mayıs'a kadar bir kontrat yapıyoruz ama onun ucu açık. Biz onu başkanla konuştuk” ifadelerini kullandı.

 “DÜNYANIN EN DEĞERLİ HOCALARINDAN”

Sergen Yalçın’dan övgüyle bahseden Başkan Sinan Boztepe, başarılı olmak için başarılı teknik adamlarla çalışmanın gerekli olduğuna dikkati çekti. Sergen Yalçın’ın çok önemli bir isim olduğunu belirten Boztepe, “Sergen hocamız da sadece Süper Lig’in değil dünyanın en değerli hocalarından birisi. Bu sezon sonuna kadar hocamızla beraberiz, sezon sonundaki gelişmelere göre de süreci takip edeceğiz. Başarı için her zaman hedeflerimiz ileridedir” diye belirtti.

TRANSFERDE ROTA DEĞİŞTİ

Antalyaspor'daki transfer stratejisi hakkında da konuşan Sinan Boztepe, "Biz transfer çalışmaları yapıyorduk ama bu tamamen değişmiş oldu. Şimdi bunun için hocamıza zaman tanımamız lazım takımı ve tanıması için. Hafta sonundan sonra bununla alakalı tekrardan çalışmalara Sergen Hoca'mızla beraber devam edeceğiz" dedi.


TARAFTAR KARŞILADI

Sergen Yalçın, dün öğle saatlerinde Antalya’ya gelirken, taraftar havalimanında kendisini yalnız bırakmadı. Yalçın'a çiçek veren bir taraftar, "Hayırlı olsun. Sizinle Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" dedi.