ŞEREF TEZCAN’DAN ‘HİZMET’ VURGUSU

Lider Haber’de yayınlanan Gündem Özel programının bu haftaki konuğu Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Şeref Tezcan oldu. Tezcan, “Amacımız esnafa daha iyi hizmet edebilmek. Koltuk sevdasında değiliz” dedi.

Özge TOPTAŞ, İrem GÜNEYBAZ

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası, 16 Ocak 2022 tarihinde yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Lider Haber’de yayınlanan Gündem Özel programının konuğu Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Şeref Tezcan oldu. Başkan adayı Tezcan, programda seçim öncesi ulaşım esnafı adına vaatlerini ve başkan seçilirse ne yapacağına dair açıklamalar yaptı.

“YENİ BİR YÜZE İHTİYAÇLARI VAR”

Başkan adaylığı hakkında bilgi veren Şeref Tezcan, “Esnafa hizmet etmek için aday olduk. Çalıştığımız süre içerisinde bilgi ve tecrübelerimizi bu saatten sonra esnaf adına daha da verimli hale getirerek onların yararlarına kullanmak için aday olduk. İlkeli ve adil bir yönetim anlayışı içerisinde ekibimle değişim ve gelişim için zamanı geldi diyerek yola koyulduk. Adaylığımı 17 Aralık’ta açıklayarak sahalara indik. Rengimiz mavi pusula. Ben 17 yıldır bu camianın içindeyim. Onları en iyi tanıyan benim. Yeni bir yüze ihtiyaçları var. Esnaf abilerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden benim istediğim 16 Ocak’ta yapılacak Genel Kurul’da odamızı en iyi şekilde temsil edilecek olan adaya oy vermeleri. 17 yıl boyunca ben onlardan tek bir şey mavi oy pusulasına zamanı geldi diyerek beni desteklemelerini ve onları en iyi şekilde temsil etmek için bana oy vermelerini istirham ediyorum ” ifadesine yer verdi.

 “KOLTUK SEVDASINDA DEĞİLİZ”

Tezcan, “Esnaf tercih edecek, esnaf yetkiyi verecek. Hak eden kazansın. Kazanırsam tebrik beklerim, kaybedersem tebrik ederim. Bu bir bayrak ve hizmet yarışı. Bizim buradaki amacımız esnafa daha iyi hizmet edebilmek. Koltuk savaşında değiliz. Koltuk sevdasında değiliz. Esnafla iç içe olup, sorunlarını sıkıntılarını nasıl aza indirgeyebiliriz amacım bu. Kazandığımızda odamızda bir birim oluşturacağız. Şikayetleri, önerileri alacağız. Ayrıştırıcı olmayacağız, birleştirici olacağız. 6 bin üye varsa odamızda 6 bin kişinin başkanı olacağız. Sadece bize oy veren kişilerin değil, Antalya’daki bütün ulaşım esnafını temsil edeceğiz. Görev verirlerse hepsini layıkıyla yerine getireceğimden şüpheleri olmasın” diye konuştu.

“SUÇSUZ OLDUĞUMUZ KANITLANDI”

Hakkında yayınlanan video ile ilgili konuşan Tezcan, şunları söyledi: “2019 yılında bazı olaylar neticesinde odamız Olağanüstü Genel Kurul’a gitti. Bizim odadaki faaliyetimiz sona erdi, ayrıldık. Şu anki mevcut başkan göreve geldi. Yaklaşık 2 yıl gibi bir süre zarfında yine biz sahalardaydık, esnafla iç içeydik. Bu esnada da yargılama sürecimiz söz konusuydu. Yargılama sürecinde suçsuz olduğumuz kanıtlandı ve biz serbest bırakıldık. Türk Mahkemeleri’nce bizim suçsuz olduğumuz ve beraat kararı verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti yasalarının bize vermiş olduğu kanunlar çerçevesinde hür irademizle adaylığımızı açıkladık.”