SERBEST KALDI ŞİKAYETÇİ OLDU

Konya’da 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen baba Y.K beraat etti. Y.K, ilk iş olarak kızının avukatlığını yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Av. Müjde Tozbey Erden’den şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında ifade veren Erden, basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz yıl Konya’da babası tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 12 yaşındaki kız çocuğu, annesi ile beraber Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ne Başvurdu. Kızına cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 6 ay tutuklu yargılanan baba Y.K., geçtiğimiz aylarda çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Hemen ardından baba Y.K, kızının avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden’den iftira suçlamasıyla şikayetçi oldu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Müjde Tozbey Erden, Antalya Adliyesi’nde ifade verdi.

“KIZGIN DEĞİLİZ”

Erden, ifadesinin ardından kendisine destek olan ve vekilliğini yapan meslektaşlarının katılımıyla basın açıklaması düzenledi. Erden yaptığı açıklamada anne ve kız için her zaman destek olacaklarını belirterek, “Bizler şikayetini geri çeken çocuğumuza ve annesine kızgın değiliz. Bugün yine arasalar, derneğimiz olarak kendilerine yine tarafımızca avukat ataması yapılacaktır. Çocuğumuzun cinsel olarak istismar edildiğine dair iki ayrı rapor bulunmaktadır. Tüm bunlara rağmen anne ve çocuğu yoksulluğa iten ve bizlere soruşturma başlatarak istismarcı babayı cesaretlendiren yargı erkine öfkeliyiz” diyerek tepki gösterdi.