SEO NEDİR? GOOGLE SEO ÇALIŞMASI NASIL YAPILIR?

SEO nedir? SEO çalışması nasıl yapılır? SEO kelimesi arama motoru optimizasyonu kelimesinin ingilizce karşılığı olan Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltılmış biçimidir.

Web sayfalarının Google arama sonuçlarında kelime bazlı olarak yükselmesi olarak tanımlanabilir. Örnek olarak; Adana'da oto kiralama hizmeti veren bir firmanın "adana oto kiralama" anahtar kelimesinde arama sonuçlarında görünmesini sağlamak bir SEO uzmanı ile mümkündür.  Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alan firmaların daha fazla tıklama aldığı bilinmektedir. Bu yüzden SEO günümüzde dijital pazarlamanın artışı ile birlikte işletmeler için zorunlu hale gelmiştir. Bir SEO uzmanı web sitesinin iç optimizasyonunu, performansını, anahtar kelimelerini, dış optimizasyonu gibi pek çok performans arttırıcı unsur ile ilgilenir. Böylece web sitesi doğal arama sonuçlarında daha iyi bir konumda görünür ve müşterilerin dikkatini çeker. SEO nedir ne işe yarar? Doğal SEO çalışması nasıl yapılır?

SEO nedir Google SEO çalışması yaparken arama motorlarının algoritmasında yapılan değişimleri gözlemleyerek, web sitesine daha fazla ziyaretçiden ziyade nitelikli ziyaretçi çekmek gerekir. SEO uzmanı kendine has stratejiler doğrultusunda en doğru adımları atarak web sitesini nitelikli olan kullanıcılara göstermek üzere çalışma yürütür. Çalışmalar sürecinde web sitesine giriş yapan kullanıcının site içerisinde doğru şekilde dolaşabilmesi, menüler arasında kaybolmaması için site iç optimizasyonu konusunda da gerekli çalışmaları yürütür. Böylece web sitesine giren nitelikli bir kullanıcı siteden aradığı bilgiyi alır ve potansiyel bir müşteri olarak ayrılır. SEO çalışması yapmanın en temel amaçlarından birisi potansiyel müşteriler oluşturmak ve nitelikli kullanıcılara ulaşmaktır.

GOOGLE SEO ÇALIŞMASI NASIL YAPILIR?

SEO çalışması yapabilmek ve SEO uzmanı olmak için öncelikli olarak Google ve benzer arama motorlarının çalışma prensiplerine hakim olmak gerekir. Google internet dünyasında kuralları belirleyen ve internet dünyasına yön veren bir firmadır. Bu yüzden Google'ın kurallarını belirlediği bu mecrada, bu kuralları iyi şekilde bilip, kendimize has bir strateji belirleyerek kurallar dahilinde işlemler yapmaya başlayabiliriz. Böylece kurallara uygun hareket ettiğimiz sürece başarısız olmak mümkün değildir. Her zaman Google'a kaliteli bir web sitesi deneyimi yaşatmak sonuçların kısa süre içinde alacağımız anlamına gelir. Yani her zaman kaliteli içerik üreterek, kurallara uygun şekilde web sitesini optimize ederek, iç ve dış SEO ayarlarını doğru şekilde yaparak ve en önemlisi arama motorlarına yönelik web sitesi yapmaktan ziyade, tamamen ziyaretçilere yönelik olarak çalışmak en doğru sonuçlar için gereklidir. Tüm bu işlemler ancak bir Google SEO uzmanı tarafından doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılabilir. Yenilikçi ve her zaman gelişmeleri yakından takip eden bir SEO uzmanı web sitenizin ihtiyacı olan tüm işlemleri yaparak geleceğe yatırım yapmanızı sağlayacaktır. Organik Google seo çalışması yaptırmak istiyorsanız tercih edeceğiniz SEO uzmanının referanslarını iyi analiz etmenizi önermekteyiz.

NEDEN SEO DANIŞMANLIĞI HİZMETİ ALINMALIDIR?

Seo danışmanlığı hizmeti ile web sitenizin tüm süreçlerini takip etme imkanı bulabilirsiniz. SEO danışmanlığı bir seo uzmanı tarafından web sitenizde yapılan tüm SEO kriterleri ile yapılmış çalışmaları rapor olarak alabilirsiniz.

Arama motorları sıklıkla algoritma değişikliği yaparlar. Bu değişim sonucunda temel amaç, araştırma yapan ve arama motorunu kullanarak bilgi arayan kullanıcılara en doğru bilgiyi göstermektir. Bu yüzden aslında bir SEO uzmanının yaptığı şey; arama motorlarını manipüle etmekten ziyade tamamen ziyaretçilerin kullanabileceği, aradığı bilgiye hızlı ve kolay şekilde erişebileceği etkileşimli ve kullanışlı bir web sitesi olması için çalışmalar yürütmektir. Böylece Google kısa süre içinde bu durumu mükafatlandırarak arama sonuçlarında web sitesini hak ettiği bir konuma yükseltecektir. Site içi ve site dışı SEO çalışmalarını yürüterek bu konuda spesifik konulara odaklanmak gerekir. Sayfanızı binlerce anahtar kelime için optimize etmek doğru bir yöntem değildir. Anahtar kelimeleri belirleyerek sektöre ilişkin anahtar kelimeleri bulmak ve bunlar üzerinde çalışmak kısa sürede sonuç verecektir. SEO uzmanı çalışmaları yürütürken İç SEO ve dış SEO olmak üzere iki ana başlıkta çalışmaları yapmalı ve bu iki kriterin SEO için bel kemiği olduğunu bilerek hareket etmelidir.

HABER MERKEZİ