SENKRON BOZUK

Türkiye Kupası’nda zayıf rakibi Manisa FK karşısında zorlansa da turu alan Antalyaspor, uzun süren aranın ardından Süper Lig’de de sahne aldı. Dünya Kupası için verilen arada sakat oyuncuların geri dönecek olması en büyük motivasyon kaynağı olurken, Nuri Şahin’in kafasındaki kadro yapısından değişikliğe gitmediğini gördük.

Transfer olduğu günden bu yana hatalarıyla gündeme gelen Luyindama’nın yerine sakat olmadığı dönemlerde formayı verdiği Ömer Toprak’a şans tanıyan Şahin, hücum hattında ise sakatlığı bulunan Nakajima’nın yerine 3 maç sonra Luiz Adriano’ya görev verdi. Genç çalıştırıcı, diğer bölgelerde ise zaten alternatifi dar bir kadro olduğu için farklı tercihlerde bulunamadı.

İlk 45 dakika özelinde her iki takım da rakip kalede tehlikeli pozisyonlar üretirken, Antalyaspor’un takım halinde hareket etme konusunda ciddi eksiklikleri görüldü. Adeta senkronu bozuk bir görüntü gibi bir birini tamamlayamayan oyuncular ilk 45 dakikayı çöpe attı.

Ankaragücü ise deplasman takımı olmasının gerektirdiği haddi bilerek daha derli toplu bir görüntü ortaya koydu. Özellikle son vuruşlarda biraz daha kaliteli ayaklara sahip olsa soyunma odasına önde gitmeleri işten bile değildi.

Tur atlanmasına karşın Manisa FK karşılaşmasındaki kötü oyunun üstüne çıkamayan Antalyaspor’da “Ghacha dışında tüm oyuncular sınıfta kaldı” desek yeridir. Özellikle Haji Wright’ın ne yaptığını bilmeyen, ilk kez A takımda maça çıkmış alt yapı oyuncusu telaşında oynaması, Kırmızı-Beyazlıların hücumdaki en büyük zaafı oldu.

Tabii karşılaşmadaki kırılma anlarını da unutmamak gerek.

45’te Fernando, 63’te Luiz Adriano’nun şutları direkte patlamasa belki çok daha farklı şeyler konuşuyor da olabilirdik.

Sezon başından bu yana elinde 2 santraforu olan Antalyaspor’un ikisini birden oynatmasının hamle şansını azalttığını söyleyip duruyorum. Nuri Şahin, Nakajima’nın yokluğunda yine Luiz Adriano – Haji Wright ikilisine yer verirken, hamle oyuncusu olarak ise Gökdeniz Bayrakdar’ı kullandı.

Ankaragücü’nde Ömer Erdoğan ise tüm Anadolu kulüplerinde oynayabilecek Jese’yi yedek soyundururken, oyuncusunun sahaya sürmesinin yarım dakika sonrasında golü bulması maç başında ortaya koyulan net bir strateji olarak dikkat çekiyor.

Jese’nin oyuna girmesiyle birlikte hem skor hem de hücumdaki güç farkını ortaya koyan Ankaragücü, duraklamaların son dakikasında Ali Sowe ile bulduğu golle skoru belirledi.

Bu yenilginin anlamı 3 puandan daha fazlası…

“Küme düşer” denilen Ankaragücü’nün Antalyaspor’un yakalaması demek.

Bu yenilgi; “Antalyaspor’un daha çok alt sıralarla muhatap olacak” demek.

Bu yenilgi; “Antalyaspor’un net transferlere ihtiyacı var” demek.

Bu yenilgi; “Antalyaspor Dünya Kupası arasını iyi değerlendirmemiş” demek.