5 SENEDE 13.5 MİLYON EURO KAR

Süper Lig'de istikrarlı bir çizgi yakalayan Alanyaspor, aldığı ve sattığı futbolcularla da gündemde kalmayı başarıyor. Son olarak Berkan Kutlu'yu Galatasaray'a gönderen Turuncu-Yeşilliler, bugüne kadar transferlerden yaklaşık 13.9 milyon Euro kar ederek kasasını doldurdu.

Süper Lig'de ilk kez 2016-2017 sezonunda mücadele veren Alanyaspor, bonservis karşılığında sattığı futbolcularına Berkan Kutlu'yu da ekledi. Devre arasında da Anastasios Bakasetas'ı Trabzonspor'a gönderen Turuncu-Yeşilliler, Berkan Kutlu için Galatasaray'dan gelecek ödemeyle birlikte karını 13.5 milyon Euro'ya ulaştırdı. Son 5 yılda 13 milyon 160 bin Euro transfer için bonservis harcayan Turuncu-Yeşilliler, 26 milyon 725 bin Euro'yu ise banka hesabına yerleştirdi.

BU SEZON 6.9 MİLYON EURO

Her sezon önemli bir bonservis gelirini kasasına koyan Alanyaspor'da, geride kalan sezonun bilançosu ise 6.9 milyon Euro oldu. Devre arasında Bakasetas'ı 3 milyon Euro karşılığında Trabzonspor'a gönderen Antalya ekibi, sezon sonunda ise Berkan Kutlu'nun Galatasaray'a gidişine 3.5 milyon Euro karşılığında onay verdi. Turuncu-Yeşilliler ayrıca Georgios Tzavellas'ı da 400 bin Euro karşılığında AEK'ya gönderdi. Geçtiğimiz sezon sadece Davidson için bonservis ödeyen ve kasasından 1 milyon Euro çıkan Alanyaspor, böylece sezonu 5.9 milyon Euro karla kapatmış oldu.

EN YÜKSEK GELİR MERİH DEMİRAL'DAN

Alanyaspor, yaptığı futbolcu satışlarından elde ettiği 26 milyon 725 bin Euro'nun büyük çoğunluğunu ise Merih Demiral transferinden elde etti. 2018-2019 sezonunda İtalya'nın Sassuolo takımına 750 bin Euro karşılığında kiralık olarak giden genç futbolcunun bonservisi, aynı sezonun sonunda 8 milyon Euro karşılığında verildi. Sonraki satıştan pay talep eden Alanyaspor, başarılı futbolcunun Juventus'a transferiyle birlikte 1 milyon 875 bin Euro daha kazanırken, toplamda da 10 milyon 625 bin Euro elde etti. Merih Demiral, aynı zamanda Alanyaspor'un en çok para harcadığı futbolcu olarak da dikkat çekti. Akdeniz temsilcisi, milli futbolcu için Sporting Lizbon'a 3.5 milyon Euro ödeme yaptı.

EMRE AKBABA VE BERKAN KUTLU

Alanyaspor'un yüksek gelir elde ettiği diğer isimler ise Emre Akbaba, Berkan Kutlu, Vagner Love ve Bakasetas oldu. Antalya temsilcissi Emre Akbaba için Galatasaray'dan 4 milyon Euro, Berkan Kutlu için Galatasaray'dan 3.5 milyon Euro, Vagner Love için Beşiktaş'tan, Bakasetas için de Trabzonspor'dan 3'er milyon Euro aldı. Turuncu-Yeşilliler, Lucas Villafañez'ten 1.8 milyon Euro, Donald Guerrier'den de 800 bin Euro bonservis gelisi sağladı.

SADECE FERNANDES VE CAMPOS

Bugüne kadar bonservis harcadığı tüm futbolculardan gelir elde eden Alanyaspor, sadece Şilili Junior Fernandes ve Angolalı Djalma Campos'tan umduğunu bulamadı. 2016-2017 sezonunda 450 bin Euro kiralama, 2017-2018 sezonunda da bonservisi için 2 milyon Euro ödenen Fernandes, sözleşmesini tamamlamasının ardından gelir sağlamadan takımdan ayrıldı. 600 bin Euro ödenen Djalma Campos da yine sözleşmesini tamamladıktan sonra Portekiz ligi takımlarından Farense'ye transfer oldu.