SELFİE'DE YENİ TREND

Antalya’da geçtiğimiz ay Avrupa'nın en büyük, kentin ilk ve tek selfie müzesi kapılarını araladı. Birbirinden farklı 50 konsepti fotoğraf severlere sunan müze yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Muratpaşa ilçesinde açılan müze, bin 600 metrekare alanda kurulu olmasıyla Avrupa’nın en büyük selfie müzesi olarak hayata geçirildi. İçerisinde birbirinden renkli 50 farklı konsept barındıran müze, fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası oldu.

“OLDUKÇA DİKKAT ÇEKEN BİR PROJE”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan işletme sahiplerinden 25 yaşındaki Rus vatandaşı Daniil Kiryushin, müzeyi 2 yıl önce kurmaya karar verdiklerini söyledi. Kiryushini salgın nedeniyle bu projenin gecikmeli olarak hayata geçtiğini ifade ederek, “Selfie müzeleri Amerika’da bir moda olarak başladı. Şu an dünyanın birçok ülkesinde var. Oldukça dikkat çeken bir proje. Son dönemlerde ilginin daha da arttığı sosyal medya nedeniyle fotoğraf anlayışları da çeşitlendi. Biz de bu kapsamda birkaç tasarım denemesinin ardından Antalya’nın ilk ve Avrupa’nın metrekare olarak en büyük selfie müzesini hayata geçirdik” diye konuştu.

TURİZME KATKI SUNUYOR

Projenin turizm açısından da önemli bir yatırım olduğunu belirten Kiryushin, “Antalya turizm noktasında çok büyük bir potansiyele sahip. Ancak genellikle benzer yerler ve etkinlikler var. Turistler ise otellerinden çıkmak istemiyor. Biz bunu değiştirmeyi, turizme hareket katmayı ve farklı bir konsepti sunmayı tercih ettik.  Odalarımızı sadece fotoğraf çekimine değil, insanların dokunabileceği hareket ettirebileceği tasarımlarla birleştirdik” ifadelerini kullandı.

“MİSAFİRLER BİR SAATİNİ RAHATLIKLA GEÇİREBİLİR”

Kiryushin, konseptlerin her kesime hitap ettiğini belirterek, “Bu alan her çeşit gruba, her kesime ve yaşa uygun. Misafirlerin 1 saatlerini rahatlıkla geçirebileceği bir alan oldu. Buradaki konseptlerle 100 farklı fotoğraf çekilebiliyor. Şu an çok yoğun ilgi var. Yerli ve yabancı herkes geliyor. Biz gelenlerin bir kez ziyaret edeceğini düşünüyorduk anca tekrar tekrar gelen insanlar var” şeklinde konuştu.

10 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Müzenin oldukça büyük bir yatırımın ürünü olduğunu da söyleyen Kiryushin, şunları kaydetti: “Bu müze 10 milyar liralık bir yatırımla ortaya çıktı. Müzemize olan ilgi de emeğimizin karşılığını aldığımızı hissettiriyor. Tasarımları her yıl değiştirmeyi ve sık sık üzerine eklemeyi planlıyoruz. Misafirlerimiz için her gün yeni tasarımlar ortaya koymaya, güzel anılara bırakmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“TEK KELİMEYLE HARİKA”

Müzeyi ziyaret eden ve fotoğraf çekilen Sultan Güler ise, “Müze gerçekten tek kelimeyle harika. Antalya’ya yakışır bir proje olmuş. Ben ve ailem Avrupa’da yaşıyoruz. Daha önce de böyle bir müzeye gitmiştik ancak burası kıyaslanamaz derecede iyi. Herkesin gelip görmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.