SEL GİTTİ İZİ KALDI

Her kış Antalya’nın adeta simgesi haline gelen sel baskınlarından bu yılda nasibimizi aldık. Kış ayları böyle yağmursuz geçerse yazın kuraklık olur üretim azaldığı için de kıtlık yaşarız korkusu hakim olmaya başlamıştı ki, bir anda neye uğradığımızı şaşırırcasına büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık.

***

Evet, bu bir felaket, doğal bir afet ama aynı zamanda bir rezalet. Yani afeti, felaketi ve rezaleti yaşadı koskoca Antalya. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle "Hiç şüphesiz dünyanın en güzel şehri." Şimdilerde turizmin başkenti olarak adlandırılan ancak benim gözümde ise dünyanın sıradan bir köyü kadar bile güzelliği kalmayan beton yığını bir kent.

***

Afeti yaşayıp hele hele bir de alt geçitte vatandaşımızı kaybedince her olayda olduğu gibi suçlu aramaya başladık. Vay efendim Muhittin Böcek suçlu, yok Hakan Tütüncü suçlu, hayır Ümit Uysal suçlu veyahut ta DSİ suçlu. Velev ki hepsi suçlu diyelim peki o can geri gelecek mi?

***

Yaşanan acının izleri silinecek mi? Elbette hayır ama doğruyu da bilmek lazım. Öncelikle şunu net olarak ifade edelim ki ilçe belediyelerinin yaşanan bu olayda hiç bir sorumluluğu yoktur. Çünkü 6360 sayılı Buyuksehir yasası ile ulaşım ve alt yapı Büyükşehir belediyelerindedir.

***

Burada da doğal olarak Muhittin Böcek'tedir sorumluluk. Ancak suçluyu bulduk vuralım misali bir hedef gösterme gibi algılanmasın bu durum. Koskoca bir şehrin alt yapısını beş yıllık süreçte bitirebilmek imkansızdır ancak Hasan Subaşı'nın kararlı bir şekilde başlattığı alt yapı çalışmalarını ondan sonra göreve gelen diğer başkanlar aynı kararlılık ile devam ettirememiş ve bugünkü netice ortaya çıkmıştır kardeşim.

***

Özellikle ilk görev yaptığı dönemdeki çalışmaları nedeniyle Menderes Türel'i ayırmak ve kendisine haksızlık yapmak istemem ama ya diğerleri. Yahu arkadaş siz o göreve laylaylom yapmaya mı geldiniz?

***

Eğer imar planlarını revize etmeyle, birilerine rant sağlamayla geçireceğiniz zamanı bu şehrin alt yapısı için harcarsanız şimdiye kadar bu sorun çoktan bitmiş olurdu ama siz de haklısınız yer altına yapılan çalışmalar görülmediği için nasıl reklam yapıp milleti kandıracaksınız değil mi?

***

Bu arada başkanları suçluyoruz da vatandaş olarak biz sütten çıkma ak kaşık mıyız? Mübarek belediyelerde sıraya giriyoruz bizim yerimiz bir an önce imara açılsın diye. Alın size imar işte.

***

Her yeri rant hesabıyla beton yığını haline getirirsek olacağı bu olur. İnşallah ders aldığımız bir felaket olsun ve Allah bir daha yaşatmasın