‘ŞEKER’ TADINDA BAYRAM KAPIDA

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalan vatandaşların bayram telaşı ve hazırlıkları başladı. Çocukların kapı kapı dolaşıp topladığı, bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alan rengarenk şeker ve çikolatalar ise tezgahlardaki yerini aldı.

Antalya’da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalan misafirlere ikram edilecek birbirinden renkli, lezzetli bayram şekerleri ve çikolatalar raflarda alıcılarını bekliyor. Kentin dört bir yanında marketlerden alışveriş merkezlerine, bakkallardan şekerlemecilere birçok esnaf iş yerlerinin önünü ve reyonlarını bayramın habercisi şeker ve çikolata çeşitleriyle süsledi. Bayram öncesi görücüye çıkan şeker çeşitlerini kilosu ortalama 60 Türk lirası seviyesinde seyrederken, çikolatalar ise çeşitlerine göre 120 ila 240 Türk lirası arasında fiyatlarla satışa sunuluyor.

AREFE GÜNÜ YOĞUNLUK BEKLENİYOR

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan satış temsilcisi Merve Kaya, oldukça geniş şeker ve çikolata çeşitleriyle vatandaşları beklediklerini söyledi. Arefe günü büyük bir yoğunluk ön gördüklerini ifade eden Kaya, “Şeker ve çikolata çeşitlerimiz raflardaki yerini aldı. Satışa hazır şekilde müşterilerimizi bekliyoruz” dedi.

FİYATLAR ÇEŞİTLİLİK GÖSTERİYOR

Kaya, ürünlerin fiyatlarına ilişkin ise “Yaklaşık 16 çeşitte sunduğumuz şekerlerin kilosu 60 Türk Lirası, çikolatalarda ise çeşitlerine göre 120 ila 240 Türk lirası arasında değişiyor. Çikolatalarımızda sütlü, Antep fıstıklı ve bitter çeşitlerimiz var. Draje şekerlerimizde ise kahve, badem, üzüm ve sade çeşitlerimizin fiyatları da 80 Türk lirası ila 180 Türk lirası arasında değişiyor” diye konuştu.

FARKLI AROMALAR İLGİ GÖRÜYOR

Şekerlemelerde bu yıl farklı aromaların da ilgi gördüğünü ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

“Şekerlerde ise bu yıl seçenekleri çeşitlendirmek amacıyla okaliptüs, çilek, ahududu ve böğürtlen aromalı şekerler getirdik. Vatandaşlarımızda bu şekerlere rağbet var. Ancak klasik aroma sevenleri de unutmadık, çeşitlerimizde onlara da yer verdik.”