ŞEKER GİBİ BAYRAM ŞEKER GİBİ HAREKET

Bu yıl hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı döneme denk geldi.

Hem maneviyatımız hem de milli değerlerimizi aynı anda kutlamak için büyük bir fırsat oldu.

Bu Ramazan ayında ülkemizde her ne kadar ekonomik sıkıntılar olsa da her zaman olduğu gibi maneviyatımızdan ödün vermedik.

Geleneklerimizi ve yapılması gerekenleri sırasıyla yerine getirdik.   

Ramazan ayını sonlandırırken bir yandan da gözümüz Kurban Bayramı’nda…

***

Ramazan ayını Şeker Bayramı ile sonlandırırken Ramazan Bayramı arifesinde çok güzel bir görüntü ile karşılaştık.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili Togg’u kullananlardan biri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yine içimizi ısıttı.

Arife akşamı Togg’u ile bir araç yıkama alanına giden Bakan Varank, seçim bölgesi Bursa’da kendi kullandığı 16 BRS 99 plaka nolu Togg’u bir güzel temizledi.

Sosyal medya hesabından da bu anları paylaşan Bakan Varank,  gönderisinin altına “Bayram temizliği” notunu düştü.

Bayram temizliği gibi araba temizliğinin de Bursa’da bir gelenek olduğunu hatırlatan Bakan Varank, “Bunlar işin biraz latifesi ama bayram temizliği özellikle ev hanımlarının, annelerimizin geleneklerinde önemli bir yer tutar. Bursalıların da arabalarıyla nasıl bir bağı olduğunu biliyorum. Bayramlardan önce onların araçlarını yıkadıklarını biliyorum. Ben de bir Bursalı hemşehrileri olarak adete uydum. Aracımızı yıkadık, bayram temizliğimizi yaptık” dedi.

Daha önce de yılbaşı gecesi kurye gibi giyinerek motorla dağıtıma çıkan Bakan Varank o zaman da dikkatleri üzerine çekmişti.

Bizlerde ne güzel bir bayram temizliği diyerek Bakan Varank’a yine teşekkür ediyoruz.

Halkın içerisinde olan her zaman halktan biri gibi davranan ender bakanlardan Bakan Varank…

***

ÇOCUK GİBİ OLUYORUM

Ramazan ayının son günü Bakan Varank’la içimiz ısınırken bir yandan da gözümüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na çevrildi.

Pazar günü yani yarın tüm ülkede bağımsızlığımızın sembolü TBMM’nin açıldığı gün olan ve çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ı kutlayacağız.

Her yıl olduğu gibi bu yılda bizlere bu özel günü armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve sevgiyle anacağız.

Bugünün çocuklar için önemi büyük…

Bence yaşı büyümüş ama iç dünyası hala çocuk gibi olan benim gibiler için de bu günün önemi çok büyük.

23 Nisan’ın anlamlı kılan da işte bu…

***

Her yıl bu günleri görmeyi Rabbim bizlere nasip etsin.

Tekrardan tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öperim. Ayrıca tüm kardeşlerimin güzel bir 23 Nisan geçirmesini temenni ederim. İyi ki varsınız çocuklar…