ŞEHRİN GÖBEĞİNDE VEFASIZLIK ÖRNEĞİ

2014 yılında dönemin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından Karaalioğlu Parkı içerisine açılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi çürümeye terk edildi. Atıl bir vaziyette kaderine terk edilen merkez son haliyle vefasızlık örneği teşkil ederken yürekleri de sızlattı.

BAĞIMLILARIN YUVASI HALİNE GELDİ 

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından Gençlik Mahallesi sınırları içerisindeki Karaalioğlu Parkı’na 2014 yılında açılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi, son haliyle tepki topladı. Adeta kaderine terk edilen merkez, bakımsızlığının yanı sıra evsizlerin ve bağımlıların yuvası haline geldi. Şaşalı bir törenle hayata geçirilen merkezin bu üzücü hali eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’e vefasızlık örneği sergiliyor.

BAŞKAN BÖCEK VE YÖNETİMİ SESSİZ

Milyonlarca lira harcanarak yapılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin dış cephesi dökülmeye, alkoliklerin barınma mekanı haline geldiği çekilen görüntülerle gözler önüne seriliyor. Duvarlarına magandalar tarafından boyalarla yazılar yazılan merkezin yıkık dökük görüntüsünü günümüzde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yönetiminin de görmezden gelmesi akıllarda soru işareti oluşturdu.

BİR TÜRLÜ VERİMLİ KULLANILAMADI

Konum olarak Antalya'daki kültür merkezlerine göre eşsiz bir manzarası bulunan ve falezlerin hemen üstünde yer alan merkezin içerisinde tiyatro, sergi, müze, nikah salonu, 165 kişilik çok amaçlı salon ve değişik kültür alanları yer alıyor. 2 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip merkezin 8 yıldır bir türlü verimli kullanılamaması tepkilere neden olurken merkez, uzun bir süre nikah salonu olarak aktif hizmet verdi.