ŞEHRİN FIRILDAK SİYASETÇİ TİPLERİ

Türkiye ne çektiyse hep bu fırıldak siyasetçilerden çekti. Ne seçildikleri yerde ne de durdukları yerde durmasını kalmasını bilemediler. Bu tipler eskiden de vardı, günümüzde de varlar, gelecekte de mutlaka olacaklardır. Çünkü bu gelenek haline hatta salgın haline gelmiştir.

İsterseniz geçmişten günümüze bu fırıldak siyasetçileri yani RÜZGAR GÜLLERİNİ tanıyalım. Hoş adlarını okudukça kim olduklarını bileceksiniz! Antalya’nın geçmişteki en bilindik ismi FIRILDAK KAZIM adı ile bilinen dönemin Varsak Belde Belediye Başkanı Kazım Bilgili.

Bilgili, siyasete Anavatan Partisi’nde başladı. DYP’de devam edip sonra AK Parti’ye geçti. Seçimleri kaybettikten sonra siyasetten elini ayağını çekti derken İYİ Parti’ye transfer oldu.

Bir dönemin fırıldak gibi parti değiştiren isimlerinden bir diğeri ise Yusuf Mecek. Mecek, Adalet Partisi, DYP, ANAP ve AK Parti’den Belek Belediye Başkanlığı görevlerini yaptı. Yusuf Mecek, 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin Serik Belediye Başkan adayı oldu. Kazanamayınca CHP ile dirsek temasına geçti.

Siyaset dünyamızın RÜZGAR GÜLLERİNDEN bir diğeri ise İsa Yıldırım. 2009 yılında Aksu’da AK Parti’den Belde Belediye Başkanlığına seçildi. Yıldırım kısa sürede en çok parti değiştiren isim oldu.  Yıldırım, AK Parti ardından CHP’ye sonrada MHP’ye geçti.  Baş döndüren trafikte Yıldırım, daha sonra bağımsız kaldı.  2014 seçimlerinde ise BBP’den Aksu Belediye Başkanlığına talip oldu.

Meşhur ‘PAŞA’ lakaplı fırıldak siyasetçilerimizden başka bir isim ise Mustafa Gül.  Gül, 1994-1999 döneminde CHP'den aday olup Kemer Belediye Başkanlığı görevini yaptı. Ne olduysa bundan sonra oldu Gül’e. Mustafa Gül, 2009 ve 2014 seçimlerinde MHP Kemer Belediye Başkanı adayı olarak girdiği seçimleri kazandı.  Daha sonrada CHP’ye geri döndü.

‘Ne varsa Kemer’de var’ hesabı RÜZGAR GÜLLERİ hep bu ilçeden çıktı.  ANAP’tan iki dönem Kemer Belediye Başkanlığı yapan, 1.5 aylık bir CHP macerası olan Hasan Şeker, daha sonra AK Parti’ye geçti. Yusuf Üras’ın Kemer Belediye Başkan adayı gösterilmesi üzerine partisinden istifa etti.

Hani dedim ya hep Kemer’den çıkıyor fırıldaklar. Yine öyle oldu. Dönemin ANAP’lı Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, AK Parti’ye geçti. Kazanamayınca bu kez  MHP’ye transfer oldu. Hızına derman dayanmayan Üras, son olarak İYİ Parti’ye katılarak Kemer’den tekrar aday olabilmek için yollara koyuldu.

Havasından mı suyundan mı bilinmez ama bunaltıcı neminden sonra çıkan esinti ile rüzgarının tadından yenmeyen Antalya’da son dönemin RÜZGAR GÜLÜ siyasetçilerinin ismi değişime uğradı.

CHP’de siyasete başlayan Eşref Ural, partisi aleyhine zehir zemberek sözler söyleyip istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı. AK Parti Antalya İl Yönetiminde bir süre görev yaptı. Ural, AK Parti’den Kepez Belediye Meclis Üyesi seçildi. İstediğini alamayınca istifa edip TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALARCASINA eski partisi CHP’ye dönüş yaptı. Ancak kabul görmedi.

Bağımsız kalan Eşref Ural hızını alamadı ve Gelecek Partisi’ne katıldı.  Önce Genel Başkan Yardımcısı ilan edildi, sonrada Burdur İl Başkanlığı’na atandı.

Vallahi de billahi de Antalya’nın ne güneşi, ne ‘Eyyam-ı Bahur’ sıcakları ne yüksek nemi ne de Manavgat’tan esen serinletici rüzgarı eksik olur. Birde Siyasetteki RÜZGAR GÜLLERİ.

İşte bunun son kanıtı, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru. Siyasete CHP’de başladı.  İyi bir solcu olarak tanındı ancak parti yönetimi ile son zamanlarda ters düşünce yollar ayrıldı. Kuru, Memleket Partisi’ne transfer oldu. Fakat içi kıpır kıpır olan ve siyasi konjonktüre göre hareket eden bu isim son olarak İYİ Parti’ye katıldı.

Bir çırpıda Antalya’nın FIRILDAK SİYASETÇİLERİNİ anlatmaya çalıştım. Bana göre önemli olan ne olursa olsun DİK DURMAKTIR. Yoksa memlekette zaten yeteri kadar RÜZGAR GÜLÜ var.

KALEİÇİ’NE KIYMAYIN!

Antalya’nın tarihi ile eş değerde olan tarihi Kaleiçi’ni bilmeyeniniz yoktur. Hatta bu şehirde yaşayan gerçek Antalyalıların bir çoğu bu semtin içinde doğup büyümüştür.

Tarihi konak ve evleri ile Safranbolu’dan daha fazla öneme sahiptir. Fakat bu bölgede çok başlılık nedeniyle bir türlü düzen tutturulamamış, her dönem ayarı kaçmıştır.

Bu kimi zaman asayiş, kimi zaman temizlik,  kimi zamanda yangınlar ile anılır hale gelmiştir. Şükür polisin aldığı tedbirler ile asayiş olayları minimum seviyeye indirilmiştir.

Gel gelelim, temizlik ve düzensizlik konusunda bunu söylemek mümkün değildir. Dün ajanslardan önüme düşen ve duvarlarına boyalarla yazılan absürt yazılar canımı yaktı.

O canım tarihi evlerin duvarlarına akıl almayacak yazılar yazılmış. İşte bu görüntü bile bu tarihi mekanı koruyamadığımız açık ve net bir göstergesidir.

Burada en büyük görev Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi’ne düşmektedir. Gelin el ele verin ve bu tarihi Kaleiçi’ni yaşanılır kılmaya devam edin.

Açıkçası bu tarihi mekanı KIYMAYIN.