ŞEHİTLİK KARANFİLLERLE DONATILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünde Antalya Uncalı Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Şehit yakınlarıyla yakından ilgilenen Vali Yazıcı, şehitlik anı defterine, “Emanetiniz olan bu bayrağa ve vatana ilelebet sahip çıkmak için söz veriyoruz” yazdı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106’ncı yıl dönümü tüm yurtta kutlanırken, Antalya'da Uncalı Şehitliğinde bir anma etkinliği düzenlendi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Savcısı Halil İnal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu ve çok sayıda şehit yakını katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Şehitler Anıtı’na çelenk konulmasıyla devam etti. 

“EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Vali Ersin Yazıcı, Şehitlik anı defterini imzalayarak şu ifadelere yer verdi:

“Aziz şehitlerimiz, yurdumuzun her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihe adlarını altın harflerle yazdıran kahraman askerlerimiz. Sizler çelikten iradeniz ve inancınızla bu toprakları koruyup bizlere emanet ettiniz. Yazdığınız kahramanlık destanı ile birlik ve beraberliğimize kast eden her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadeleden sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz. Sizlerden aldığımız emaneti güç ve kararlılıkla korumaya, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Emanetiniz olan bu bayrağa ve vatana ilelebet sahip çıkmak için söz veriyoruz.”

Törenin ardından Vali Ersin Yazıcı ile beraberindeki protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek kırmızı karanfil bıraktı. Şehit yakınlarıyla sohbet eden Vali Yazıcı, çocuklara ise hediye verdi. Tören duaların ardından son buldu.

KÜÇÜK ASKERDEN ŞEHİTLERE KARANFİL 

Öte yandan 2015 yılında Şırnak'taki terör saldırısında sağ bacağını ve sağ böbreğini kaybeden Gazi Adnan Yavuz, törene 1 yaşındaki oğlu Evren ile katıldı. Minik  Evren, asker kıyafetiyle şehit mezarlarına karanfil bıraktı. 

FATMA ARSLAN