ŞEHİT AĞABEYİNE 'AHLAKSIZ' KÜFÜR

İYİ Partili Lütfü Türkkan, Meral Akşener'in Bingöl ziyareti sırasında Akşener'e tepki gösteren şehit abisinin boğazını sıkıp 'senin bacını s...rim' diye küfretti. Gelen tepkiler üzerine önce 'montaj' diyen Türkkan, daha sonra 'özür videosu yayınladı. Ancak Türkkan, özrü Meral Akşener'den dilerken, şehit abisi Tahir Gümren'den dilemedi. Millet İttifakı'nın diğer ortağı CHP ise, sessizliğini koruyor...

BİNGÖL'DE İP’İN UCU KAÇTI

HDP ile yakın ilişkiler kuran İYİ Parti'ye seçmenin tepkisi devam ediyor. Bingöl'de 2023 seçimleri doğrultusunda ziyaret gerçekleştiren İYİ Parti Lideri Meral Akşener yine HDP protestosu ile karşılaştı. Bir şehit abisi Akşener'in HDP ile olan ilişkilerine sitem ederek, "Benim kardeşimin bütün vücudu parçalandı. Günlerce ayaklarını aradılar. HDP'yi Selo'yu savunan bir kadın bu" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT YAKININA AĞIR KÜFÜR

Polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılan şehit abisi tepkisine devam edince İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, şehit abisinin yanına gidip boynuna sarılarak bir mühlet dinledi. Daha sonra şehit abisinin aynı sözleri söylemesi üzerine "Senin bacını s..." diyerek küfrederken, o anlar olay yerinde bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Türkkan'ın, küfrettikten sonrası tepkiden korkarak hemen şehit abisini polislerin üzerine atıp kendisi de korumalarının yanına kaçması dikkat çekti.

ÖNCE 'MONTAJ' SONRA ÖZÜR!

Meral Akşener'e tepki gösteren şehit yakınına küfrettiği görüntüleri inkar eden Lütfü Türkkan, yaşanan olayın provokasyon olduğunu söyledi. Gelen tepkiler üzerine önce 'montaj' diyen Türkkan, daha sonra 'özür videosu yayınladı. Ancak Türkkan, özrü Meral Akşener'den dilerken, şehit abisi Tahir Gümren'den dilemedi. Millet İttifakı'nın diğer ortağı CHP, İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine ettiği küfür sonrası sessizliğini koruyor.

KÜFÜRBAZ LÜTFÜ’YE TEPKİ YAĞDI

Türkkan'ın bu ağır hakareti ülkenin ana gündem maddesi olurken, sosyal medyada da konuyla ilgili olarak birçok paylaşım yapıldı ve Türkkan'a tepki gösterildi. Bir tepki de 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç’tan geldi. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki Kılınç  yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

VEKİL EFENDİ HADDİNİ AŞMIŞ

“Bilinmelidir ki: evlatlar yaşasın diye kendi evlatlarını,  anneler, babalar yaşasın diye kendi anne babalarını ve eşlerini bırakıp şehadete koşan yiğitler, bu devletin ve milletin birlik ve beraberliği için can vermişlerdir.  Vekil efendi halen bu topraklar üzerinde eğer huzurlu ve mutlu yaşıyorsa,  nefes alıyorsa, işte o hakaret ettiği, küçük gördüğü insanların şehadete yürüyen kahramanlarına ve onların Türk milletine emanet edilen insanlarına borçlu olduğunu unutmamalıdır.

SAFİTÜRK’E DE 'SARIKLI' DEMİŞ

“Şehit yakını olduğunu söyleyen kişiye bile bile bunu yapması, bu milletin bağımsızlığı birliği ve beraberliği için parçalanmaması için gayret eden bedel ödeyen can veren, kan veren kişilere yönelik kendisinin özellikle bir kini ve husumeti olduğunu göstermektedir. Nitekim aynı vekil; daha önce de Mardin Derik Kaymakamı iken Şehit edilen Muhammet Fatih Safıtürk’ün muhterem babası Asım Safıtürk amcamıza yönelik de TBMM içerisinde küçük görme, aşağılama ve hakaret suçunu işlemiş bir kişidir.

LÜTFÜ TÜRKAN’A İSTİFA ÇAĞRISI

“Bu vatanı bölmeye parçalamaya, terör örgütlerine ve destekçilerine bir gün bir söz sarf edemeyen, ses çıkaramayan vekil efendinin Vatan, Bayrak, Millet ve Ezan diyenlere karşı kin ve nefretle dopdolu olduğu aşikardır. Bu milletin değerlerine uyuşmayan hareket, söz ve söylevleri nedeniyle TBMM olmayı hak etmeyen bu vekilin istifasını ve ayrıca Türk Milletinden ve özellikle de Şehit ve Gazi Ailelerinden özür dilemesini ivedi bekliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KADINLAR KONSEYİ: KINIYORUZ

Türk Kadınlar Konseyi Antalya Şube Başkanı Meltem Kılınç ise, “Türk halkı için değerli olan şehit ailelerine dil uzatacak kadar alçalmış insanlar var meclisimizde, şehit aileleri kimi oğlunu, kızını, eşini yakınını cananını bu vatan, bayrak, ezan için şehit vermişler. Onların her gün canları ve yürekleri yanıyor, hem de onur ve gurur duyuyorlar. Bu emsalsiz millet için şehit aileleri çok değerlidir. Onlara dil uzatmak kimsenin haddine değildir. Ağzımıza alamadığımız küfürleri zikreden vekili kınıyoruz ve ivedi olarak Şehit yakınlarından ve halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

SİYASİLERDEN SERT TEPKİLER

İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunan kişiye küfür eden İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a siyasilerden tepki geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bir muhalefet Milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır; asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Hele ki, kanlarıyla bu toprakları sulamış şehitlerimizin emanetine asla! Aziz milletimiz, hiç şüphesiz, bu çarpık zihniyete layık olduğu cevabı en net şekilde verecektir."

ŞENTOP: ASLA KABUL EDİLEMEZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM’de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir" dedi.