ŞEHİRDEN İLGİ BEKLİYORLAR

1207 Antalyaspor'un başarılı futbolcusu Bahar Güvenç, şehrin kendilerine bekledikleri ilgiyi göstermemesinden yakındı. Zaman zaman antrenman sahası bulmakta dahi zorlandıklarını ifade eden Güvenç, takım olarak bir aile gibi olduklarını ve bu sayede motivasyonlarının üst seviyede olduğunu söyledi.

Antalya'yı kadın futbolunda temsil eden 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Takımı'nın en önemli oyuncuları arasında yer alan Bahar Güvenç, Lider Gazete'nin sorularını yanıtladı. 2012 yılından bu yana giydiği Ay-Yıldızlı formada derecesini 2016 yılında A Milli Takım'a taşıyan 24 yaşındaki Bahar Güvenç, futbola başlama hikayesinden hedeflerine kadar pek çok konuda soruları yanıtladı. Bugüne kadar 53 kez milli formayı sırtına geçiren Güvenç, futbola başlamasında erkek arkadaşlarının etkili olduğunu söyledi. Mahallede oyun oynadığı arkadaşlarının erkek olduğunu ve onlarla birlikte futbol oynadığını ifade eden başarılı oyuncu, "Onlar sürekli futbol oynarlardı, ben de onlarla beraber futbol oynardım. Bu yüzden diğer branşlar yerine futbol branşında yeteneklerim daha gelişmiş oldu" dedi. Lisanslı olarak futbolcu olmasında ilkokuldaki beden eğitimi öğretmeninin etkisinden bahseden Güvenç, annesinin de en büyük destekçilerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

MEMNUN DEĞİL

Antalya'da kadın futboluna yeteri kadar ilginin gösterildiğine inanmadığını kaydeden Bahar Güvenç, yaşadıkları idman sahası sorunlarında da bahsetti. Antalya'nın büyük bir şehir olmasına karşın hak ettikleri değeri göremediklerini belirten Güvenç, idman sahası bulmakta yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak, "Farklı yerlerde çalışınca yeşil sahada yaptığımız idmanın keyfini, enerjisini ve olumlu yönlerini vermiyordu, özellikle top ile çalışmalar da... Bu da motivasyonumuzu olumsuz yönde çok etkiledi. Fakat bir arada olarak nerede olursa olsun antrenman yapma isteğimizle birbirimizi olabildiğince motive etmeye de çalıştık" sözlerine yer verdi.

"EN İYİSİ İSTANBUL"

Rakip takımların birçoğunun sponsorlarının bulunduğu ve bu sayede daha iyi şartlarda çalışma yaptıklarını ifade eden genç futbolcu, "Sponsorlukların olması dolayısıyla bizim takımımıza nazaran ekipman ve saha olarak daha iyi durumda olanlar var. Bu anlamda da kadın futbolu için birçok takımı barındırdığı için en iyi şehir İstanbul'dur diyebilirim" dedi.

"AİLEMİ ÖZLEDİM"

1207 Antalyaspor dışında 1 sezon Karadeniz Ereğli Belediyespor'un da formasını giyen Bahar Güvenç, orada yaşadıklarını da aktardı. Forma giydiği dönemde Karadeniz ekibinin sürpriz bir çıkış yakaladığını ifade eden Güvenç, "Ligin korkulan takımlarındandık, şampiyonluğa oynayan Beşiktaş’ı bile kendi evimizde farklı bir skorla mağlup ettik. Ereğli'de  güzel bir sezon geçirdim fakat orada olsam da hep bir parçam Antalya'da kaldı ve ailemi (1207 Antalyaspor'u) çok özledim" diye konuştu.

UNUTAMADIĞI MAÇ

Kariyerinin en heyecanlı anının 2012 yılında milli takımdan aldığı davet olduğunu söyleyen Bahar Güvenç, "İlklerin her şeyde müthiş bir heyecanı olduğu gibi davet geldiğinde ben de öyle hissetmiştim. Heyecandan kalbimin atışını kulaklarımda hissediyordum, tarifsiz bi mutluluktu" sözlerine yer verdi. Güvenç, kendisi için en önemli maçın da 19 Nisan 2014 yılında Türkiye ile Azerbaycan arasında oynanan UEFA Gelişim Turnuvası mücadelesi olduğunu belirtti. O dönemde Antalyaspor adı altında mücadele veren genç futbolcu, 62. dakikada oyuna girmiş ve duraklamalarla birlikte yaklaşık yarım saat sahada kalmıştı.

PANDEMİ DURDURMUYOR

Pandemi sürecinde resmi maça çıkamamalarına rağmen hazırlık maçlarını yapmaya devam ettiklerini ve kendilerini formda tutmaya çalıştıklarını ifade eden Bahar Güvenç, "Resmi maça çıkamasak da takımımız uluslararası dostluk maçları yapmaya devam ediyor. Buradaki ekiplerle maç yaparak eksikliğimizi kapatmaya çalışıyoruz" dedi.

VIDAL ÖVGÜSÜ

Futbol kariyeri boyunca hedef koyduğu her şeyi başardığını ifade eden başarılı sporcu, Dişi Ronaldinho olarak bilinen Lady Andrade'den de çok şey öğrendiğini ifade etti. "Lady gibi teknik ve iyi ligden gelen bir yıldızla oynamak tabi ki gelişimimize katkı sağladı" diyen Bahar Güvenç, "Fakat en büyük katkıyı sağlayan bize şu an Kolombiya Milli Takımı'nda hala forma giyen Carolina Arias Vidal oldu. Hem kişiliği hem de futbolu ile sahada müthiş bir savaşçı, dışarıda da müthiş bir arkadaş oldu. Bizim içinde mükemmel bir örnek futbolcu" ifadelerini kullandı.