Şehir hastanesi kapılarını açıyor

Antalya Şehir Hastanesi’nin 2 Mart Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılışı yapılacak. Açılış töreni öncesinde heyecanın dorukta olduğunu belirten Antalya İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen, “Bölgede ilk yanık merkezimiz Şehir Hastanemiz bünyesinde yer alıyor ve çevre illere de destek vereceğiz” diyerek bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltecek önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Antalya'nın sağlık alanındaki en büyük yatırımlarından biri olan Antalya Şehir Hastanesi, resmi açılışa hazırlanıyor. Antalya İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen, hastanenin 2 Mart'ta gerçekleşecek resmi açılış töreni öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek olan açılış töreni öncesinde heyecanın dorukta olduğunu belirten Ekingen, hastanenin sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemi başlatacağını vurguladı. Ekingen, hastanenin son teknolojiyle donatılmış olması ve geniş kapasitesi ile bölgeye önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek “Sizin de daha önce söylediğiniz gibi 2 Mart'ta resmi açılışını yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle inşallah birkaç haftadır biz hasta geçici kabule başlamıştık. Zaten hastanemizde bin 400 yataklı şehir hastanemiz devletimizin Antalya'daki en büyük sağlık yatırımlarından biri. Son teknoloji tıbbi cihazlarla donatılmış bir hastane” dedi.


“BÖLGENİN SAĞLIK HİZMETLERİ KALİTESİNİ YÜKSELTECEK”

Bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltecek önemli bir adım olarak nitelendiren Ekingen, ayrıca, hastanenin depreme dayanıklı olması ve çevre illere de hizmet verecek konumda olması, bölgedeki sağlık altyapısının güçlenmesine katkı sağlayacağını kaydetti. Ekingen konuşmasında “Üreme sağlığı konusunda, genetik hastalıklar konusunda, hiperbarik oksijen konusunda, onkoloji hastalıkları konusunda ileri düzeyde laboratuvarlara sahip hastanemiz. Bin 600 kesit tomografi cihazımız ülkemizde ki en önemli tıbbi cihazlardan biri. 3 teslamız mevcut. Yine hastanemizde Bununla birlikte eğitim Araştırma Hastanesi statüsünde eğitim klinikleri de açılacak, inşallah burada asistan eğitimi de verilecek. Antalya için güzel bir yatırım inşallah” diye konuştu.


GEÇİCİ KABULE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan açılış töreni, bölge halkının sağlık hizmetlerine erişiminde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını kaydeden Ekingen, “Şu an geçici kabul yaptığımız 5 bine yakın bir hasta başvurusu var. Hedefimiz günde 15 bin hastaya hizmet vermek. Özellikle Bölgede ilk yanık merkezimiz Şehir Hastanemiz bünyesinde yer alıyor ve çevre illere de destek vereceğiz. Bu konuda genetik hastalıklar tanı merkezinde bu konuda destek verecek. Yine dediğim gibi özellikle görüntüleme ve girişimsel işlemler konusunda da son teknolojik cihazlara ve bir ekibe sahibiz.  Bu konuda da hem Antalya'mıza hem çevre illerimize destek vereceğiz” dedi. 


DEPREME DAYANIKLI HASTANE

Ekingen, 718 depremi izolatarı mevcut olduğunu belirterek “Hastanemizde 718 deprem izolatörü mevcut, 7 - 8 şiddetinde bir depremde en az sallantıyla hizmet verebilecek konumda olacak. Bu hastanemizin en önemli özelliklerinden biri” diye konuştu.