Seçimler bitti sıra hizmette

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında Antalya iş dünyasının ileri gelenleri yerel yönetimlerden beklentilerini aktararak, seçim gündeminden çıkıp üretime ve hizmete odaklanılması gerektiği görüşünde bulundu.

Seçimler öncesinde ziyaretler sırasında başkan adayları iş dünyasını ve vatandaşları ziyaret ederek beklentilerini ve şikayetlerini dinlemişlerdi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Antalya’da iş dünyası, yeni seçilen belediye yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı.  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, yerel seçimlerin olgun ve barışçıl şekilde tamamlandığına dikkat çekerek çıkan sonuçların hayırlı olmasını diledi.  

 


Bahar açıklamasında, “Türkiye, demokrasi tecrübesine, yapılan yerel seçimler ile yeni bir başarı ekledi. Ülke genelinde olgun ve barışçıl şekilde tamamlanan seçimin ve çıkan sonuçların tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seçim gündeminin değişmesi gerektiğini savunan Bahar, “Şu anda odaklanmamız gereken önemli konular var ve ülke olarak bu gündeme dönmemiz gerekiyor.  Enflasyon başta olmak üzere, hayat pahalılığı, verimlilik, katma değerli üretim, ihracat alanında hızla yol almak, Türkiye için bir gereklilik değil zaruriyet. Enflasyonun gerilemesi ile pek çok sorunun da ortadan kalktığını göreceğiz. Bu nedenle, devletimizden, yapılan açıklamalara bağlı kalarak, enflasyon ile mücadeleye devam edilmesini, kamu harcamalarında tasarrufa gidilmesini bekliyor; iş dünyası olarak bu yönde atılacak adımları destekliyoruz” diye konuştu.


 “TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır’ın yerel seçim değerlendirmesinde ise, “Demokrasiye yakışır şekilde gerçekleşen yerel seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Şehirleri 5 yıl yönetecek yerel yöneticilerimizi kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Antalya Ticaret Borsası olarak yerel yönetimlerimizle birlikte Antalya’mız için, ülkemiz için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 Çandır da açıklamasında artık seçimin bittiğini, ekonomiye ve halkın temel beklentilerini gündeme almak gerektiğini belirterek “31 Mart’ta halkımız sandık başına giderek seçimini yapmıştır. ‘Seçim bitti geçim zamanı’ diyoruz, halkın temel beklentileri olan demokratikleşme, hukukun üstünlüğü, ekonomi ve kalkınmada ciddi adımlar atılmasını bekliyoruz. Halkın birinci gündemi enflasyondur, enflasyonun ateşini düşürecek adımlar atılmalı, kararlılıkla sürdürülmelidir” dedi.

 Çandır, mali disiplinden taviz verilmediği, üretime, istihdama, ihracata odaklanılan, kamuda tasarrufu ön planda tutulduğu bir dönem olması gerektiğini savunarak “Tarımın bu dönem ayrıca üzerinde durulması gereken bir sektör. Bizler iş dünyası olarak daha fazla üretmeye, daha fazla yatırım yapmaya daha fazla istihdam sağlamaya, daha fazla ihracat yapmaya var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu

 Merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin tarımla ilgili yapabileceği birçok çalışma olduğuna dikkat çeken Çandır, “Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi olarak üyelerimiz ve tarım sektörü temsilcileriyle yaptığımız değerlendirme toplantılarından derlediğimiz 2 ana bölüm ve 32 maddeden oluşan Yerel Yönetimlere Tarım Raporu’muzu seçim öncesinde belediye başkan adaylarımıza sunmuştuk. Seçilen başkanımızdan raporda yer alan talep ve beklentilerimizin takipçisi olacağız” diye konuştu.


“SEÇMEN GÖREVİNİ YAPTI ŞİMDİ SIRA YÖNETİMLERDE”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Başkanı Ali Akçay gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçlarına yönelik açıklamalarda bulundu.  Akçay, aday olarak yarışmış olan tüm siyasilere emekleri için teşekkür ederek seçimi liderlikle sonuçlandıran isimleri ise tebrik etti. Seçimi kazanan tüm Başkanların siyaset gözetmeksizin hizmet etmesi gerektiğini belirten Akçay, “Yerel çalışmalarda siyasi fikirler öncelenmemeli, parti ve ideolojiye göre hareket edilememeli, vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmet en iyi ve hızlı bir şekilde yerine getirilerek şehre hizmet etmeye öncelik verilmeli" şeklinde konuştu.

Yerel seçim kazananlarının particilikten ziyade hizmet vermek için birbirleriyle yarışması gerektiğini söyleyen Akçay, halkın sandık başına gidip seçmen olarak görevini yerine getirdiğini ve şimdi seçimin ardından vatandaş olarak, belediyelerden görevlerini hakkıyla yerine getirmelerini beklediğini vurguladı. Milletin iradesinin her şeyden üstün olduğunu belirten Akçay sözlerini “Seçim sonuçlarının şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sonlandırdı.