Seçimin sonucunu milliyetçilerin belirlemesine şaşırmadım

MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni’nde Lider Haber TV’ye konuştu. Milletvekili Kılıç, “Bu seçimlerde milliyetçilerin ve ülkücülerin seçimin sonuçlarını belirlemesine hiç şaşırmadım. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçimlerde halkın nabzını tutuğumuz da çok çok daha fazla bir oy alacağımızı düşünüyordum” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve 28. Dönem Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, Lider Haber canlı yayınında Cansu Oktay’ın sunduğu Meclis Yemin Töreni Özel yayını katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Yemin töreni ile ilgili açıklamalarda bulanan Filiz Kılıç, “28. Dönem Nevşehir Milletvekili olarak meclise girdim. Çok özel bir gün benim için. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin başkanlığında yemin edeceğiz. Bu yüzden bizim milletvekillerimiz için çok daha önemli ve anlamlı bir gün. İnşallah şahsım adıma, bütün milletvekillerimiz adına, devletimiz, milletimiz adına hayırlara vesile olur diye temenni ediyorum” dedi.

“YEREL SEÇİMLERE YENİ BİR ENERJİ İLE BAŞLAMAK İSTİYORUZ”

Seçim süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıç, “Yorucuydu ama bir taraftan da çok keyifliydi. Hareketi çok seven bir insanım aslında. Halkla iç içe olmayı da çok seven bir insanım. Ben Nevşehirliyim orada doğdum, orada büyüdüm ve 2008 yılında Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Kurucu rektörlüğü görevine atandım. 9 yıl rektörlük yaptım. Sonra 2019 yılında belediye başkanlığı adaylığım söz konusu oldu. Bu yüzden süreçleri zaten biliyordum. Bu sefer bütün camiamız, teşkilatımız, birlik beraberlik içerisinde hareket ettik. Hiç durmadık. Hedefe kitlendik. Çok çalıştık ve hedefimize ulaştık. Süreç içerisindeki fiziki yorgunluğumuz ya da bazı endişelerimiz 14 Mayıs akşamında zaferle taçlandığı için bir anda yok oldu. Şuanda kendimizi çok iyi hissediyoruz. Yerel seçimlere de yeni bir enerji ile başlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLLİYETÇİLERİN SEÇİMİN SONUÇLARINI BELİRLEMESİNE HİÇ ŞAŞIRMADIM”

Seçimin kazanını milliyetçilerin belirlediğini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç , ”Akademik kariyeri mi yaparken de rektörlük görevim dönemimde de her zaman şunlar ifade edilmişti. Artık dünyada da milliyetçilik öldü. Bundan sonra artık herkes dünya vatandaşı gibi söylemler ortaya çıktı. Ben her bir söyleme büyük tepki gösteren biriydim. Bana göre asla ölmedi daha da bu duygular pekişti. Başta Türkiye olmak üzere bütün Dünya’daki gelişmeleri takip ederseniz bunun pek çokta örneklerini görebilirsiniz. O sebeple doğrusu bu seçimlerde milliyetçilerin ve ülkücülerin seçimin sonuçlarını belirlemesine hiç şaşırmadım. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçimlerde halkın nabzını tutuğumuz da çok çok daha fazla bir oy alacağımızı düşünüyordum. Ben bundan sonra da milliyetçiliğin, ülkücülüğün çok daha geniş kitlelerce benimsenip Milliyetçi Hareket Partisi’nin gücünün daha da fazla olacağına yürekten inanıyorum. Dikkat ediyorsanız Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin 1’inci turunun ardından hiç ülkücülerin, milliyetçilerin adına almayan insanlar hepsi milliyetçi oldu. Hepsi ülkücü oldu. Bozkurt işaretleri her yerde bütün medyada söz konusu oldu. Aklıselim sahibi halkımız bu oyunun arkasından gitmedi ve sandıkta gereken cevabı verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız 13’üncü dönem cumhurbaşkanı olarak biz kendilerini seçtiğimiz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.