SEÇİME MAHKEME TEHLİKESİ

Geçtiğimiz hafta yapılan Antalyaspor Derneği Genel Kurulu için mahkeme yolu açılıyor. Çoğunluğun sağlanmadan yapıldığı savunulan genel kurulda yapılan tüzük tadilatının, açık bir şekilde ifade edilmemesinden de rahatsızlık duyan bazı üyelerin mahkeme yoluna gitmeye hazırlandığı iddia edildi.

Antalyaspor'da seçim süreci sona ererken, yankıları ise devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü çoğunluğun sağlanmadan yapıldığı savunulan Antalyaspor Kulübü Derneği Genel Kurulu'nda tüzük tadilatına gidilirken, yapılan değişikliklerin açıkça ifade edilmemesi üyelerin büyük çoğunluğunu rahatsız etti. Genel kurulda pek çok üyenin, detaylarını bilmediği tüzük tadilatını onaylamasından rahatsızlık duyulurken, konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanan üyelerin bulunduğu iddia edildi.

MADDELER ÜYELERLE PAYLAŞILMADI

Dernek genel kurulunda en çok dikkat çeken konu ise Divan Kurulu'nda yer alan Avukat Kamile Gülgün Yıldırım'ın sözleri oldu. Genel kurulun açılışında mikrofonu alan Yıldırım, "Tadilat tasarısı epey uzun, fakat sizlere toplantıya gelirken her birinize gündeme ilişkin hem eski metin ve hem yeni metin suretleri verildi. Bu tüzük tasarısının okunmuş sayılmasını öncelikle takdirlerinize sunayım. Kabul ederseniz, maddelerin oylamasına geçelim" sözlerine yer vermişti. Yapılan bu açıklamaya rağmen üyelere tüzükle ilgili olarak paylaşım yapılmadığı da özellikle sosyal medyada gündeme geldi.

RET OYU SAYILMADI MI?

İpotek ve hisse satışının önünü açan maddenin Divan Kurulu tarafından oy birliğiyle geçtiği ilan edilirken, Antalyaspor Kulübü Derneği Üyesi Şali Erguş'un ifadeleri dikkat çekti. Lider Gazete'ye açıklamada bulunan Erguş, söz konusu maddeye ret oyu verdiğini vurgulayarak, "Sadece ben değil, başkalarının da hayır oyu kullandığını gördüm. Ancak diğer el kaldıranları tanımıyorum" sözlerini kullandı.

İŞTE TEPKİ ÇEKEN O MADDE

10 maddede değişikliğe gidilen Antalyaspor Kulübü Derneği'nde hisse satışı ve ipotek hakkının yönetim kuruluna verilmesi büyük tepki topladı. İşte maddenin detayı: "Olağanüstü genel kurulda yapılan tüzük tadilatı kapsamında Kırmızı-Beyazlıların hisse satışının da önü açıldı. Görüşülen ve oybirliğiyle onaylanan maddede, "Dernek; sahibi olduğu, taşınır, taşınmaz menkul ve gayrimenkul üzerinde ipotek ve rehin tesis edilebilmesi, Antalyaspor’a finansman temini amacıyla bankalar ve finans kuruluşları nezdinde, derneğin ve bağlı ile ortağı olduğu kuruluşların, şirketlerin borçlarına karşılık sahibi olduğu taşınır, taşınmaz menkul ve gayrimenkulleri teminat verebilmesi, Antalyaspor ile ilgili hisse satın alınması ve hisse satması ve tüm bu iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için Yönetim Kurulu’na yetki vermek."

İSTASYON MU SATILIYOR?

Kırmızı-Beyazlılarda başlayan bir diğer tartışma ise 2019 yılında sabit gelir kaynağı olarak kazandırılan Lara bölgesindeki benzin istasyonu oldu. 5 yıllığına 9 milyon 966 Bin TL ve günlük 20 bin litrenin üzerindeki akaryakıt satışından elde edilen gelirden yüzde 2’lik pay verilerek bir akaryakıt firmasına kiralanan alan ile ilgili olarak Muratpaşa Belediyesi o dönemde satışının alanın satışını engellemek adına şerh koymuştu. Yapılan tüzük tadilatıyla birlikte Antalyaspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu'na ipotek hakkı tanınırken, bu alanın elden çıkarılması konusunda bazı endişeler de gündeme geldi.