Seçime değil savaşa girdik

Yüksek Seçim Kurulu’nun(YSK) Kepez 3’üncü Seçim Kurulu kararını geçerli kılmasından sonra ATSO seçimlerinde rakibi Ali Bahar’a 58’e 3 oyla kaybeden Davut Çetin, seçimi sahada kazandıklarını ama masabaşında kaybettiklerini belirterek, “YSK'nın gerekçeli kararını bekliyoruz. Karar çıksın, Anayasa Mahkemesi'ne kadar bu süreci götürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

YSK’nın Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu kararını geçerli kılması sonrasında ATSO seçimlerinde rakibi Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’a kaybeden Davut Çetin, basınla bir araya gelerek çarpıcı iddialarda bulundu. Antalya kamuoyunun gelen farklı bilgilerle yönlendirildiğini söyleyen Çetin, “140 yıllık oda tarihinde 7-5 yıldır başkanlık yapıyordum. Bunu yaparken de gerçekten 140 yıllık tarihi en ufak bir leke gelmeden gururla görev yaptım. Ticaret sanayi odası seçimleri Türkiye’nin en demokratik seçimleridir. Seçim süreci 3 ay önce başladı. 1.5 ay önce de belirli bir ivme kazandı. Resmi başlayış tarihi 9 Eylül’dü, 1 Ekim’de seçimleri yaptık. Çok ciddi yanıltıcı bilgiler var ortada” diye konuştu.

“YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ”

Seçimi 59-58 kazanmalarına rağmen Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu'nun taraflı davranarak 56 oyu iptal ettiğini ileri süren Çetin, her oda seçimlerinde bir ismin çizilerek, yerine başka bir ismin yazılabildiğini kaydetti. Aldıkları 59 oyun 56’sının iptal edildiğini hatırlatan Çetin, "Seçmenin burada verdiği bir karar var. Bu kararları yok sayarak 56 oyumuzu iptal ettiler. İl Seçim Kurulu siz haklısınız diyor, oylarımızın geçerli olduğuna karar veriyor. 12 Ekim’de mazbatayı alıyoruz. TOBBB yönetmeliğinde son karar verici mercii İl Seçim Kurulu’dur der. YSK’ya itiraz edilmez der. Biz görevimize başladık, YSK’ya bir dilekçe gidiyor. YSK bunu değerlendiriyor, tarihinde görülmemiş bir şekilde bir karar çıkıyor. Bir gün önce dilekçe veriliyor, ertesi gün 6’ya 5 bu itirazı kabul ediyor. O gün alelacele bir ön karar çıkıyor. Sanki yangından mal kaçırır gibi Kepez’e yazı yazıyor mazbatasını verin diyor” dedi.

"SEÇMENİN İRADESİ YOK SAYILIYOR"

YSK’nın hala gerekçeli kararını açıklamadığına işaret eden Çetin, “Hala YSK’nın gerekçeli kararı yok. 75 oy da alsak, 56 oy iptal edilince zaten biz seçimi kazanamayacakmışız. Bu güçler girmiş, her şey ayarlanmış, artık seçimi kazanma ihtimalimiz kalmamış. Odalar ve borsa seçimlerinde hepsinde çizik vardı. Yönetmelik çizik yapılır der. 117 kişi hem adaydır, hem seçmendir. İtiraz eden seçimi kazandı. İlçenin verdiği kararlar çok taraflıdır. 59 oy almış 13 bin 650 seçmende, 56’sını yok sayıyorlar. Seçmenin iradesi burada yok sayılıyor” ifadelerini kullandı.

"TAM KANUNSUZLUK SEÇİMİN İPTALİDİR"

Seçimlerde 3 sandık kurulduğunu ve şaibeler yaşandığını öne süren Çetin, “Tam kanunsuzluktan YSK’ya şikayet ediliyor. Tam kanunsuzluğun sonucu seçimin iptalidir. Onu bile iptal etmeye gözleri yemedi. Çünkü biz seçimi büyük bir farkla kazanırdık. İş öyle bir hale geldi ki, koltuğun oturulacak hali de kalmadı. Anormal itibarsız bir duruma geldi. Kendi adıma kamuoyundan yaşattığım olumsuz şeyler için özür diliyorum.  117 kişinin sandıktaki oylarını sayıp belirleyemedik. Biz bu seçimi anamızın ak sütü gibi bize helal olduğunu biliyoruz. Bir iki oyu iptal edin, 56 oyu nasıl iptal edersiniz. Mücadelemiz devam edecek" değerlendirmesini yaptı.

"MASABAŞINDA KAYBETTİK"

Davut Çetin, seçimi sahada kazandıklarını ama masabaşında kaybettiklerini söyledi. "Siyasete girecek misiniz?" sorusuna da Çetin, "ATSO Başkanı olduğum sürece siyaset yapmayacağım dedim. Ama artık demiyorum. Bundan sonra siyasete girmeyeceğim de demiyorum" cevabını verdi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE KADAR SÜRECİ GÖTÜRECEĞİZ"

Çetin, "Biz de gerekli hukuki girişimleri yapmaya devam ediyoruz. Seçim iptal edilse bile o koltuk çok kirlendi. 4 sene boyunca kimse huzurlu oturamaz. Oturulmaz hale getirdiler, seçim iptal edilir edilmez biz girişimlerimize devam ediyoruz. 365 oda ve borsanın seçimi şaibeli duruma düşmüştür. Tam kanunsuzluk varsa seçim iptal edilir, bu da yok. Hala bize gerekçeyi vermediler. Gerekçe bir çıksın gerekli her türlü girişimi yapacağız, hakkımızı aramaya devam edeceğiz. YSK sürecine çalışıyoruz. Anayasa Mahkemesi'ne kadar bu süreci götürmeyi düşünüyoruz" dedi.