SEÇİMDİ ZAFERDİ DERKEN SU BASTI FARE KEMİRDİ

Hani bir şarkı vardı, sanırım VOLKAN KONAK söylerdi; “Herkesin bir DERDİ var durur içerisinde” diye. Hakikaten KİMSE KİMSENİN derdini bilmiyor. Herkesin kendine göre gündemi farklı.

Seçim meçim derken kimileri ZAFER sarhoşluğuna kapıldı, kimilerinin de işleri boş verdiği gün gibi AŞİKAR oldu. Zafer sarhoşluğu yüzünden BÜROKRASİ durma noktasına geldi.

PAZARTESİ ve SALI günü yani geçen iki gün içinde bürokraside herkes HESAP peşine düşmüş durumda. Kimin gideceği kimin geleceği hesabı yapılıyor. KOLTUK SEVDASI ağır basmış.

Hal böyle olunca seçim öncesi TEDBİR amaçlı izne ayrılanlar geri dönmüş. Kendine göre yani iktidarın değişmesi ihtimaline karşı POZİSYON alanlar BUKALEMUN vaziyetine bürünmüş.

Tabi bu HENGAME cuma gününe kadar hatta pazar günü belirlenmesi beklenen BAKANLAR KURULU’na kadar sürecek gibi. Bürokraside işler böyle de SİYASETTE nasıl acaba?

Vallahi siyasette işler BAYA karışık; hem KAZANAN tarafta hem de KAYBEDEN tarafta. Bir önceki seçimle kıyaslama yapanı mı ararsın, yerel seçimi düşünüp parmak hesabı yapanı mı?

Mesela; ANTALYA’da 14 Mayıs’ta yapılan 1. tur seçimi ile 28 Mayıs’ta yapılan 2. tur seçiminin galibi KEMAL KILIÇDAROĞLU oldu. KILIÇDAROĞLU, 28 Mayıs’taki oyunu 36 bin 473 artırıp 890 bin 202’den 926 bin 675’e çıkardı.

Bunun aksine CUMHUR İTTİFAKI lideri RECEP TAYYİP ERDOĞAN ise 28 Mayıs’ta, 14 Mayıs’a göre oylarını 21 bin 539 artırdı. ERDOĞAN’ın oyu 667 bin 720’den 689 bin 259’a ulaştı.

KILIÇDAROĞLU oylarını yüzde 53.13’ten yüzde 57.35’e çıkarırken, ERDOĞAN’daki artış ise yüzde 39.85’ten yüzde 42.65’e ulaştı. Ama buna rağmen yerelde MİLLET İTTİFAKI seçimi kazandı.

İlçeler bazında ise kaybedilenler ve GERİ ALINANLAR var. Aksu, Alanya, Döşemealtı, Gazipaşa, İbradı, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa ve Serik CHP’ye geçti.

AK Parti ise Korkuteli, Elmalı, Demre, Akseki, Gündoğmuş, Finike olmak üzere 6 ilçede ilk sırada yer aldı.

İşte asıl hesap kitap bundan sonra yapılacaktır. Her PARTİ veya İTTİFAK kendine göre bir muhasebe yapacaktır. Çünkü bazı ilçelerde çok İDDİALI olanların hiç de öyle olmadığı ortaya çıkmıştır.

Neyse bunlar onların hesabı. Bizim HESABIMIZ daha başka. Herkes kendi HATASINI tespit edip yerel seçimde RÖVANŞI almak isteyecektir. Nitekim önceki günkü yağışta ANTALYA’daki makyaj aktı ve hatalar ortaya çıktı.

Günler öncesinden METEOROLOJİ uyarmasına rağmen sanırım Büyükşehir Belediyesi işi pek CİDDİYE almamış veya seçim nedeniyle ilgili birimdeki görev yapanlar ya ENSE yapmış ya da başka işlerle uğraşmış.

Eğer öyle olmasaydı şu SU BASKINLARI; SEL mi desem yoksa alt yapı yetersizliği mi desem bilemiyorum ama yaşanmazdı. Yollar VENEDİK’i aratmadı. Yüzmek serbestti.

Yağmurun en şiddetli haline yakalandım ve 15 dakikalık yolu 1.5 saatte ancak gidebildim. TSK’nın envanterine giren ZAHA misali yollarda fink attım. Aracın içinde boğulma hissine kapıldım.

Yollardaki yapım hatasından tutun da RÖGAR deliklerinin yanlış yerlere konulmasına, TRETUVARLARIN altından açılan cep düğmesi ya da delikten tutunda ÖRÜLEN SETLERE kadar YANLIŞ ÜSTÜNE YANLIŞ yapılmış. Hal böyle olunca da kaçınılmaz SU BASKINLARI yaşandı. ANTALYA bundan fazla yağış aldığı zamanlarda bile böylesine KÖTÜ bir günü yaşamamıştı. Her günümüz daha kötüye gidiyor.

Tabi bunda kimin hatası varsa ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ de bir muhasebe yapacaktır. Yoksa bir dahaki su baskınlarında BOĞULMAYALIM diye CAN YELEĞİ dağıtmak zorunda kalacak.

Yahu böyle bir şeye gerek var mı? ALLAH aşkına şu işe bir el atın artık. TRAFİK çile, yağmurda SU BASKINI çile, yaz gelmeden SİVRİSİNEK çile. Çile bülbülüm çile Allahhhhhhhh.

Bu kadar olsa iyi. Yağmurdan kaçan FARELER var birde. Biri beni buldu. Arabamın motor kısmına girmiş ve KEMİRMİŞ Allahhhhh kemirmişşşş. Neredeyse motoru yiyecekmiş mübarek.

Arabaya su girmiş mi diye bakayım dedim. Karşıma KORKUNÇ manzara çıktı. Fare ne bulduysa kemirmiş. İyi ki de bizi kemirmemiş. Maazallah ucuz KURTULMUŞUZ, verilmiş sadakamız varmış.

Sordum soruşturdum. Böyle günlerde yağmurdan kaçan fare sığınacak yer bulamayınca arabaların SICAK MOTORUNUN İÇİNE kaçarmış. Bakar mısınız su taşkının verdiği beklenmedik zarara.

Zarar demişken, yapılan MUHASEBEYE göre 3-5 bin liralık bir hasar var. Buyurun bir de buradan yakın! Gördünüz mü herkesin gündeminin, hesap ve kitabının farklı olduğunu?

İşte böyle dostlar. HERKESİN HESABI da KİTABI da KENDİNE.