Seçimden sonraki ilk meclis yapılacak

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin sonuçlanması ile Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde divan ve başkan vekilleri yeniden seçilecek. 20 gündem maddesinin görüşüleceği nisan ayı meclisinde komisyonlar oluşturulacak.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ilanı sonucunda; “Belediye meclisi, seçim sonuçlarının ilânını takip eden beşinci gün belediye başkanının başkanlığında kendiliğinden toplanır” hükmü gereği Büyükşehir Belediye Meclisi 13 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’da toplanacak. 

DİVAN VE BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLECEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığında 20 maddenin görüşüleceği mecliste, mahalli idareler seçimlerinden sonraki ilk toplantısında, üyeleri arasından ve gizli oyla meclis 1 ve 2’inci başkan vekilini ikisi yedek olmak üzere en az dört kâtip üyeyi iki yıl görev yapmak üzere seçilecek. Divan seçimi yapılarak meclis divan kâtipliğine gizli oy usulü ile 2 asil üye ve 2 yedek üye seçimi gerçekleştirilecek. 

YENİ KOMİSYONLAR OLUŞTURULACAK

Büyükşehir Belediyesi Kanununun gereğince 5 kişiden oluşan ‘büyükşehir belediye encümeni’ gizli oyla seçilmesi, Her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin büyükşehir belediye meclisindeki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle en az 3, en çok 5 üyeden oluşan ihtisas komisyonları oluşturulacak. Hüküm gereği; İmar ve bayındırlık komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, plân ve bütçe komisyonu, hükmüne istinaden, kurulması zorunlu olan Plan ve Bütçe Komisyonuna seçilecek.

Büyükşehir Belediyesi Kanununun ‘İhtisas komisyonları’  başlıklı maddesi nedeniyle “İmar ve bayındırlık komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, plân ve bütçe komisyonu, eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu ile ulaşım komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu” seçilerek belirlenecek.  Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk toplantısında. Tarihi Kentler Birliği Meclisi üyeliği için 3 asil üye 2 yedek üye seçilecek. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin meclisin doğal üyesi olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 3 asil üye başkanla birlikte toplam 4 asil üye seçilmesi işlemi gerçekleşecek. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğine 4 asil üye ve 2 yedek üyenin seçilecek. ANTAB Turizm Birliğine doğal üye olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ile görev yapmak üzere 11 asil üye ve 5 yedek üyenin gizli oy usulü ile seçilmesi gündeme gelecek.

Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Birlik Tüzüğü gereğince, Akdeniz Belediyeler Birliğine 12 asil üye ve 6 yedek üye seçilmesi gündemde yer alıyor. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesinde görev yapacak olan Danışmanlara görev yaptıkları sürece ödenecek ücretin tespit edilmesi konusu görüşülecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğünün (ASAT) kadro ve pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlilerine ‘Toplu Sözleşme’ gereğince sosyal denge tazminatı ödenebilmesi için, en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikası arasında sözleşme imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e veya yetki vereceği kişinin yetkili kılınması konusu yer görüşülecek konular arasında yer alıyor.