SEÇİM VE GEÇİM

14 Mayıs milletvekilliği genel seçimleri ile ikinci turu 28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tamamladık ve sonuçlar da YSK tarafından açıklanarak resmiyet kazandı artık.

***

Her iki seçimde de Türk milletinin sandığa sahip çıkma iradesini ve demokrasiye olan kararlı tutumunu, inancını ve dünyaya ders verir nitelikteki olgunluğu tebrik etmek lazım öncelikle.

Dünya standartlarının üzerinde bir katılım ve hiçbir şaibeye yer vermeyecek kadar güzellikte yaşanan bir süreç. Önceki gün MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçici başkanlığını yaptığı TBMM’de seçimlerden başarı ile çıkan vekillerimiz de yemin ederek yepyeni bir dönemi fiilen başlatmış oldular.

***

Peki yeni dönemde bizi ne bekliyor? Elbette kan kokusu almış köpek balıkları gibi dört bir yanımızı çevrelemiş ve hazır kıta düşmemizi, sallanmamızı veya uyumamızı bekleyen hainlere karşı kararlı bir terörle mücadele bekliyor her şeyden önce.

Türkiye Yüzyılı için Cumhur ittifakı ortakları tarafından meydanlarda vatandaşlarımıza verilen çok önemli sözler ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak projeler var.

***

Kaan, Kızılelma, TCG Anadolu, Atak, Gökbey gibi seri üretime başlaması beklenen büyük projelerimiz var elbette yeni dönemin önemli işleri arasında. Şimdiye kadar yüzde 20’lerden alınarak yüzde 80’lere kadar çıkarılan Savunma Sanayimizin tamamen bağımsız hale getirilmesi hedefi var.

Karadeniz’de bulunan yerli ve milli doğalgazımızın yeni yapılan çalışmalar ile geleceğimizi kurtaracak dereceye ulaşabilmesi için hem Karadeniz hem de Akdeniz’de ki çalışmalara aynı kararlılık ile devam edilmesi var.

***

Cudi ve Gabar’da kahraman şehitlerimiz Aybüke Yalçın ve Esma Çevik’in adlarını taşıyan petrol kuyularındaki rezervlerin arttırılması ve petrol çıkarılan ülkeler kategorisinde ülkemizin de söz sahibi olabilmesi hedefi var.

***

60 Yıllık hayalimiz olan ve artık yollarda sık sık görmeye başladığımız yerli ve milli otomobilimiz TOGG’un tüm dünya ülkelerine ihracatı ve bu alanda da söz sahibi olma hedefimiz var.

Tüm bu örnekleri çoğaltmak elbette mümkün… Ancak onları sayarken 85 milyon insanımızın refah seviyesinin yükseltilmesi için yapılacak çalışmalar asla arada kaynamamalı.

***

“Vatandaşımızı asla enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözü “nasıl olsa seçimler bitti” mantığı ile ötelenmeye veyahut göstermelik rakamlarla geçiştirilmeye çalışılırsa yeni dönem yanlışla başlamış olur ki gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse örneği buna güzel bir hatırlatma olur.

Ama inanıyorum ki yaparsa Erdoğan yapar sözünün gerçekliği bir kez daha ortaya çıkacak ve çalışan, emekli, memur beklenenin üzerinde bir artışla karşılaşacak.

***

Ancak daha şimdiden pusuya yatmış olan, asgari ücretli çalışanlara, emeklilere ve memurlara verilecek zammı nasıl alabilirim hesabını yapmaya çalışan ekonomik hainler var.

KUTU

HAİNE FIRSAT VERME

Yeni dönemin belki de en önemli konularından birisi de bu hainlerle, fırsatçılarla ve Türkiye’yi ekonomi ile terbiye etmeye çalışanlarla mücadele etmek olacaktır. Çünkü artık insanlarımız diyor ki; “Bittiyse seçim, başlasın geçim…”