SEÇİM STARTI VERİLDİ

2023 seçimleri için siyasi partiler çalışmalara başladı.

Her parti oy toplamak için sahaya indi.

Geçtiğimiz günlerde MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Lider TV’de yayınlanan Dobra Dobra programına konuk oldu.

Programın sunuculuğunu yapan değerli büyüğüm Gazeteci Ahmet Demir, ekran karşısındaki samimiyetiyle alkışı hak ediyor.

Ahmet Demir, Hilmi Durgun’a sorduğu sorularla Antalya ve Türkiye siyasetinin nabzını tuttu.

MHP Antalya İl Başkanı Durgun, her fırsatta AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile bir araya geldiklerini ve istişarelerde bulunduklarını açıkladı.

Bu cevap, her fırsatta Cumhur İttifakı yakında bozulacak diyenlere güzel bir cevap oldu.

AK Parti ve MHP İl Başkanlarının Antalya’nın sorunlarını çözüme kavuşturma adına yaptıkları toplantıları değerli buluyorum.

Koordineli çalışma sonucu vatandaşın kalbine dokunmayı başaran bu iki parti mensuplarını kutluyorum.

Başkan Durgun Manavgat’taki yangınlara da değinmeden geçemedi.

Yangın süresi boyunca sahada görevlilere yardımcı olduklarını belirten Durgun, parti olarak yaptıkları hayvan bağışı kampanyası ile ilgili de açıklayıcı ifadeler kullandı.

Hayvan bağışının yanı sıra nakdi yardımlarda da bulunduklarını belirten Durgun, “Yangında sadece maddi hasaralar olmadı. Can kayıplarımız da oldu. Yaralananların hemen hemen tamamı taburcu oldu. Manavgat’ta ne yazık ki hayvancılık da yok oldu. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, yangında hayvanları yanan yangınzedeler için hayvan bağışı kampanyası başlattı. Bizler de 8 günde yapılan bu yardımları yangınzedelere ulaştırdık. Toplamda 2 bin 500 hayvanı yangınzedelere ulaştırdık. Nakdi yardımlarımız da vardı” diyerek ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Manavgat yangınlarından sonra Antalya’nın su sorununa değinen Başkan Durgun, gazetemizin de bu konudaki hassasiyetini dile getirdi. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Avlan Gölü’nü manşetimize taşıyıp yerel sorunların çözümü için çağrıda bulunmuştuk. Başkan Durgun, “Neredeyse gittiğimiz, geldiğimiz bütün ilçelerde su sorunu var. Su Antalya’nın en temel sorunu oldu. Geçtiğimiz günlerde Lider Gazetesi de bu konuyu gündemine almıştı. Antalya aslında su kaynakları yönünde güçlü bir şehir. İlçe belediyeleri ve Büyükşehir Meclisi’nde zaman zaman dile getiriyoruz sorunları. Örneğin Düden Çayı’nın kirliliğini zaman zaman yerel iktidara beyan ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da var. Antalya sorunlarının çözüleceği yer Büyükşehir Meclisi'dir. Biz de bu konuları grup sözcümüz dahilinde meclisimizde dile getiriyoruz. Çözüm için çaba sarf ediyoruz” sözleriyle vatandaşın yaşadığı sorunu kamuoyuna taşıdı.

Başkan Durgun, ötekileştirmeden, amasız ve gayrısız sorunları dile getirip, çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Umarım Antalya’daki su sorunu için yerel yönetimlerde dertlenir de çözüm için çaba sarf eder.