Seçim öncesi son meclis

31 Mart Yerel Seçimleri’ne kısa bir süre kala, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Toplamda 110 gündem maddesinin ele alınacağı mecliste önemli konular görüşülecek.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine 20 gün kadar kısa bir süre kalan bugün Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı seçimlerden önce yarın son kez yapılacak. Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlık etmesi beklenen Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda toplamda 110 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak. Gündemin dikkat çeken maddelerinden biri, Muratpaşa İlçesi'nde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bir büfenin kiralanması ile ilgili. Ayrıca, kent merkezindeki bir otoparkın kiraya verilmesi de ele alınacak.  Mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı Muratpaşa İlçesi, Haşim İşcan Mahallesi 12569 ada 2 parsel üzerinde bulunan 31,33 metrekare yüzölçümlü büfenin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 26’ıncı maddesine göre bedel ve süresinin belirlenerek Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET Antalya İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne işletmek/ işlettirmek üzere kiraya verilmesi görüşülecek. Ayrıca bir diğer görüşülecek madde ise Muratpaşa İlçesi, Cumhuriyet Meydanı Yakın Çevresi ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Kent Meydanı altında bulunan kapalı otoparkın 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 26. maddesine göre bedel ve süresinin belirlenerek Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş.'ne  kiraya verilmesi konusu gündemde 11’inci maddede yer alıyor.


 ULAŞIMIN FONLANMASI GÜNDEMDE

 Bunun yanı sıra, Antalya Ulaşım A.Ş.'nin mevcut mali durumuyla ilgili iyileştirici önlemler alınması ve şirketin fonlanması konusu da masaya gündeme getirileceği görülüyor. Antalya Ulaşım A.Ş.’nin  Türk Ticaret Kanunun 376.maddesine göre, son yıllık bilançodaki sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının en az yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kalması halinde şirket yönetim organınca bazı iyileştirici önlemler alması gerektiği ve bunlardan bazılarının; sermaye artışı veya sermaye tamamlama fonu olduğundan; şirketin özkaynak yapısında meydana gelen eksilmelerin tolere edilebilmesi için şirketin fonlanması konusu meclise taşınacak.

 ÖZEL ÜNİVERSİTE ARAZİSİ YİNE GÜNDEMDE

 Muratpaşa ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan üniversite arazisi yine meclis gündeminde yer alıyor. 13080 ada 1 parselde yer alan Sağlık Tesisi Alanında olarak belirlenen yapılaşma koşulunun 1,50 olarak düzenlenmesine ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşülecek. 


TAKSİLERE GÜVENLİK BUTONU

Son olarak, ticari taksilere yönelik güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla acil destek butonu ve güvenlik sistemi kurulması konusu da ele alınacak. Antalya ili genelinde hizmet veren Ticari Taksilere yönelik, Ticari taksi hizmetinden yararlanan kişilerin veya taksi şoförlerinin can ve mal güvenliğinin gözetilmesi, kamu düzeninin ve barışının korunması, adli vakalarla ilgili gerekli bilgi ve delillerin toplanmasına da yardımcı olunması amacıyla ve güvenli şehir hedefi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından Ticari Taksilere Acil destek butonu ve güvenlik sistemi kurulması veya kurdurulması konusu meclis gündemine taşınacak.