Seçim öncesi “fon” kararı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart Olağan Meclis Toplantısı’nda Antalya Ulaşım A.Ş.'ye "Sermaye Tamamlama Fonu Çalışması" adı altında belediye bütçesinden 288 milyon 500 bin TL fonlama yapılması oy birliği ile kabul edildi. Ulaşıma yapılan bu fonlamanın 2024’ün ve seçim öncesi son meclis gündemine getirip toplu oylamadan geçirilmesi dikkat çekti.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi son kez toplandı. Geçtiğimiz pazartesi günü Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda pandemi dönemi olan 2023 yılı zararlarının 2024’ün seçim öncesinde son meclise getirilmesi dikkat çekti. Komisyon raporuna göre şirketin özkaynak yapısının zayıfladığı ve iyileştirici önlemlere ihtiyaç duyulduğu gerekçesi ile Antalya Ulaşım A.Ş.'ye 288 milyon 500 bin TL fonlama yapılmasını toplu oylamadan oy birliği ile geçirildi.


2023’ÜN ZARARI 2024’ÜN GÜNDEMİNDE

Sunulan komisyon raporunda, şirketin zararlarının incelendiği ve özkaynak eksikliğinin tolere edilebilmesi için sermaye artışı veya sermaye tamamlama fonunun gerekliliği vurgulanarak sermaye tamamlama fonu için önerilen tutarın 447 milyon 403 bin 637,99 TL olduğu belirtildi. Belediye, bu miktarın 288 milyon 500 bin TL'sini sağlamayı uygun bulunduğu görüldü. Antalya Ulaşım A. Ş’nin özkaynak yapısında eksilmeye neden olan zararlar incelenerek ‘Geçmiş dönemlerde covid-19 pandemisinin etkili olduğu ve 2023 yılı içinde ise gider kalemleri üzerinde yaşanan enflasyonun gelir kalemleri üzerinde yaşanan fiyat artışından çok daha yüksek olmasının etkili olduğu” gerekçesi ile Belediye olarak 288 milyon 500 bin TL bir fonlama yapılması uygun bulunduğu belirtilmiş.


Pandemi dönemini içerisine alan 2023 yılı zararlarının, yerel seçimler öncesi yapılan son meclis toplantısı olan 2024 yılı mart ayı meclisine getirilmesi dikkatlerden kaçmadı.