“SEÇİLMİŞ” SUSTU, “ATANMIŞ” KONUŞTU

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın geçen pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e sorduğu sorulara cevap başka yerden geldi.

Toplantıda öncelikle Altın Portakal Film Festivali ile ilgili ve kendi tanıtımı için ne kadar harcadığı yolundaki soruya muhatabı cevap vermeliydi. Çünkü Taş, Böcek’e hitaben, “Yüreği varsa açıklasın” demişti.

Şimdi gelinen noktada dün bu ve benzeri sorulara, basın toplantısında gündeme getirilen konulara CHP’nin atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz yeni basın toplantısı ile cevap verdi. Başkan Böcek ya çok meşguldü cevap veremedi ya da CHP’nin atanmış İl Başkanı izin vermedi. Ya da ‘Yüreği yetmediği’ için sıvışıp kaçtı.

Hangisi oldu bilemem ama bence Başkan Böcek çıkıp dört başı mamur bir açıklama ile her soruya tek tek anlaşılır bir şekilde cevap vermeliydi, verebilmeliydi. Ama öyle olmadı. Soruların muhatabı başka, cevap veren başka bir isim oldu. Davulun sesi başka yerden yankı yapmış gibi geldi.

Şimdi dün atanmış İl Başkanı, seçilmiş bir İl Başkanı’na sözde sert cevaplar vermek istemiş toplantıda.  Ama hata yaparak. Niye mi? Bir kere Taş, CHP’yi hedef almadı Böcek’i hedef aldı.  CHP’ye “Yüreğiniz varsa açıklayın” demedi.

Ayrıca siz, “Devleti kuran parti olarak yüreğimiz var, açıklıyoruz” demişiniz. Ey hak. Cumhuriyeti siz değil, yedi düvele karşı gelen ve bin bir mücadele ile Anadolu topraklarını kurtaran Kurtuluş Savaşı kahramanları sayesinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet kuruldu.

Gelelim Taş’ın kredilerle ilgili söylediklerine. Geçmişte de belediyelerin kredi talepleri iktidar partisinin meclis öncesi yaptığı grup toplantılarında karara bağlanıyordu. Bugünde böyle. Bunun neresi skandal. Bir diğer konuda Altın Portakal Film Festivali’ne harcanan para. Parayı siz değil belediye harcadı. Buna rağmen 21 milyon lira, 2018’de ise 28 milyon lira harcandığını söylemişiniz.

2018’de yapılan festival uluslararası festivaldi. Tabi siz o dönemde nerelerdeydiniz bilmem ama gelen sanatçı kalibresine bakarsanız aradaki farkı anlamış olursunuz. Yurt meselesine gelince. 3 bine yakın öğrenciden 400’ünün yerleştirebildiğini söylemişiniz. Eee zaten Taş da 4 bini aşkın kapasiteli yurdun devreye gireceğini söyleyince hesap ortaya çıkmıyor mu?

Orman yangınları sırasında ev yangınlarının söndürülmesinden belediye ekiplerinin sorumlu olduğunu o toplantıda ilk kez söylenmedi. Daha önce afet devam ederken de dillendirildi. Lakin siz algı peşinde koştuğunuz için atlamış olmalısınız.

Gelelim son konuya. Siz CHP’nin atanmış başkanı olarak bu işleri pek bilmezsiniz ama siyasette transferler her partiye olur ve olmaya devam ediyor. Bu kimin zaman iktidar partisine kimi zamanda muhalefete.

Peki; İbrahim Ethem Taş’ın partilerine geçecek belediye başkanı ve meclis üyeleri olduğunu söylemesinin neyi garip. Diyorsunuz ki, “İktidardan gidecek bir partiye neden geçilsin ki?” Allah aşkını siz müneccim misiniz? Tutturmuşsunuz bir “Geliyor gelmekte olan” lafı.

Zaten sizin genel başkanınız da aynı kafada. Demek ki siz birileri ile anlaştınız ve iktidarı kesin devirecekmiş gibi laflar edip hareket ediyorsunuz. Türkiye’ye ültimatom veren 10 büyükelçinin tavrının durduk yerde olmadığı gibi!

HDP İTTİFAKI KANITLANDI

Antalya’da uzun yıllar Konyaaltı Belediyesi tarafından yapılan ve son 3 yıldır da Büyükşehir tarafından yapılan Antalya Kitap Fuarı bir gerçeği ortaya çıkardı. Hem de öyle böyle değil.

Aslında 2019 yılında CHP ile HDP’nin gizli ortaklığını satır satır, kare kare, saniye saniye görüntüleriyle ortaya çıkarmış birisiyim. Ama inkar politikası güttüler, yalanladılar. O dönem neredeyse, “Biz değildik ama bize benziyordu” diyeceklerdi. Bu kirli ama gizli ittifak tarihteki yerini alıp kayıtlara geçti.

Sonra, HDP’nin Antalya’daki desteği ile Muhittin Böcek Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Sonuçta belediyedeki bazı şirket ve birimlere HDP’liler yerleştirildi!

Gel zaman git zaman arada çoğu zaman anlaşmazlıklar ortaya çıktı. Hem genel siyasette hem de yerel siyasette. Ayrışmalar ötekileştirilmeler gün yüzüne çıktı.

Ve 11’nci Kitap Fuarında İTTİFAK KANITLANIP ayrışma ve ötekileştirme ayyuka çıktı. Hem de HDP’li Milletvekili Kemal Bülbül’ün sosyal medya paylaşımı ile.

Vekil Bülbül, “Çok Kimlikli Çok Kültürlü ANTALYA'da Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten AYRIMCILIK ve ÖTEKİLEŞTİRME...!!! 11. Antalya Kitap Fuarında Demirtaş'ın Kitapları YOK. Sosyalist Yayınlar YOK. Kürtçe Yayınlar YOK. HDP Antalya Vekili de davet edilmedi...!!!” cümleleri ile.

Bu paylaşımın altına yapılan yorumlar ise yenilir yutulur cinsten değil. Hem ittifakın yapıldığı tescilleniyor hem de Böcek’e karşı HDP’liler ateş püskürüyor.

HDP’liler Böcek’i kendilerinin seçtirdiğini dikte ediyorlar. Haksızlar mı? Bana göre değiller. Çünkü onlar olmasaydı Böcek ancak rüyasında görürdü o koltuğu.

Bakalım bu ayrışma kirli ittifakı daha ne kadar ayakta tutabilecek. ‘Dostlar’ dedikleri HDP’liler bu dostluğa devam edecekler mi?