SEÇİLEREK GELDİ KOVULARAK GİTTİ

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın, göreve geldiğinden itibaren sergilediği sorumsuz davranışlarını, partisindeki taciz iddialarına sessiz kalışını, HDP ile olan yakınlığını manşetlerine taşıyarak, CHP Antalya teşkilatının içinde olduğu buhranı kamuoyuyla paylaşan Lider Gazete’ye, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sonunda kulak verdi.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Göreve başlarken, “Masaya yumruğumu vurmaya geldim” diyen Nusret Bayar, parti ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı davranışlarından dolayı görevden alındı. Türlü entrikalar peşinden koşan Bayar’a, kimse sahip çıkmazken CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Seçimle gelen seçimle gitmelidir” diyerek tepkisini gösterdi.

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 9 Şubat 2020 tarihinde dümene geçmişti. Bayar, o dönemlerde, “Masaya yumruğumu vurmaya geldim” sözüyle hafızalara kazındı. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı vukuatlarla gündemden düşmeyen Başkan Bayar, CHP Antalya tarihinde görevden alınan ilk başkan oldu. Şimdi filmi biraz geriye saralım. Bayar’ın yaptıklarını tek tek inceleyelim. Lider Gazete, Bayar’ın kabarık vukuat karnesini manşetlerine taşıyarak kamuoyunu bilgilendirdi. İlk olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, koronavirüse yakalandığı dönemde karantinada olması gereken Bayar, ilçe gezilerine ve ziyaretlerine devam etmişti. Bilinçsizce davranışlarından dolayı insan hayatını tehlikeye atan Bayar, konu hakkında açıklama yapmaktan hep geri durdu.

BAYAR’IN KORKU İMPARATORLUĞU

Bayar’ın temaslı olmasına rağmen CHP İl Binası’na gelmesi ve ilçe ziyaretlerini sürdürmesi eleştirilerin hedefinde oldu. İl binasında 2 personel ve 1 yöneticinin koronavirüse yakalanmasına rağmen, personelleri eve göndermemesi ise sorumsuzca davranışların devamı gibi algılandı. O dönemlerde bizzat CHP İl Binası’nda çalışan personellerle görüşen Lider Gazete, işin ciddiyetini kamuoyuna aktarmıştı. Virüse yakalanmaktan korkan personeller uzun bir süre baskı altında çalışmak zorunda kaldı. Bütün bu gelişmeler üzerine tek bir açıklama yapmayan Bayar, resmen korku imparatorluğu kurmuştu.

KOLTUK HASEPLARININ MİMARI

Bütün bunların yanında Başkan Bayar’ın en çok eleştirildiği bir diğer konu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in arkasından çevirdiği işler oldu. Böcek’in hastanede yoğun bakıma alındığını, bütün kamuoyu AK Partili yetkililerden öğrendi. Böcek’in sağlık durumu ile ilgili bilgi akışı hep AK Partili yetkililerden oldu. CHP İl Başkanı Nusret Bayar, Böcek’e sırtını çevirmiş koltuk hesapları için pazarlıklara girişmişti. Bütün bu gelişmeler Antalya halkının hizmet almasının önüne geçiyordu. Başkan Böcek’in ölüm savaşı verdiği dönemlerde Büyükşehir koltuğu için yapılan pazarlıkların başında Nusret bayar geliyordu. Bu durum CHP tabanını bile rahatsız etmişti.

“İNSAN OLMAYI UNUTTULAR”

Başkan Böcek, hayati tehlikeyi atlatıp taburcu olduktan sonra arkasından çevrilen oyunları öğrenince olanlar oldu. Böcek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hastalık dışında bir acı gerçekle daha yüzleştim bu süreçte ve 'vefanın' ne kadar önemli olduğunu anladım, bir kez daha. 18 yıl boyunca çatısı altında mücadele ettiğim, ilkelerine ve ideallerine hiç ihanet etmediğim, başarıya ulaşması için her zaman var gücümle çalıştığım partimizin çatısı altında bulunan bazı menfaat gruplarının insan olmayı unuttuklarını gördüm. Ahlaki ve etik olmayan bir şekilde, gelecek hesapları yaptıklarına şahit oldum. Bu insanların, ben hastanede yaşam savaşı verirken öleceğimi, hatta öldüğümü düşünmeleri hepimizi insanlığımızdan utandırdı" diyerek tepkisini net bir şekilde ortaya koymuştu. İşte bundan sonra Başkan Böcek ile Başkan Bayar arasında büyük bir savaş başladı. CHP Genel Merkezi’ni parti değiştirmekle tehdit ettiği iddia edilen Böcek, Bayar’ın görevden alınmasını istedi. Ankara’nın yolunu tutan Nusret Bayar görevde kalmak için elinden geleni yaptı. Karşılıklı hamlelerin ardından galip gelen taraf Böcek oldu.

VATANDAŞLARA MASKE YALANI

Bir diğer konu ise Bayar’ın vatandaşlara maske yalanını söylemesi oldu. Bizzat Lider Gazete’nin araştırdığı olayda Nusret Bayar, vatandaşlara, “CHP’li belediyeleri arayarak ücretsiz maske temin edebilirsiniz” demişti. Lider’in bu olayı araştırması sonucunda CHP’li belediyelerde bu tarz bir uygulamanın olmadığı ortaya çıktı. Bayar, vatandaşlara yalan söylemekten bile geri durmadı.

SORUMSUZ BAYAR DENİZE GİRDİ

Bütün bu gelişmelerin ardından koronavirüs tedbirleri konusundaki sorumsuzluğuna devam eden Başkan Bayar, sokağa çıkma yasağına uymayarak Demre Taşdibi Plajı’nda denize girdi. Denize girerken çektiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Bayar, “Baharı andıran bir havada yeni yılın ilk denizine girdim” diyerek sorumsuz davranışını bizzat kendisi kamuoyuna gösterdi.

BAYAR’IN HDP AŞKI

Öte yandan görevden alınan Nusret Bayar’ın HDP ile olan yakınlığı çokça eleştirilmişti. 2014 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği ‘Kobani olayları’ soruşturması sonrasında eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) vekillerinin gözaltına alınması ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, HDP Antalya İl Başkanlığına ziyarete bulunmuştu. Belirli çevreler tarafından tepkiyle karşılanan bu ziyaret köklü bir partinin ‘terör propagandası’ içerisine karıştırılması ise kafalarda soru işaretleri bıraktı. CHP ve HDP Antalya İl Başkanlıkları arasında yaşanan bu gelişmeler ışığında tepkilerin odağı ise Bayar olmuştu. CHP Genel Merkezi ve tüm ilçe teşkilatlarının katıldığı HDP’ye destek kervanına CHP’li Bayar da katılarak, manevi değerleri göz ardı etmişti

İLKELERE AYKIRI DAVRANDI

Sürekli görevden alınılacak denilen Başkan Bayar, geçtiğimiz gün görevden alındığı resmiyet kazandı. CHP Genel Merkezi’nden gelen resmi yazıda Bayar’ın parti ilkelerine aykırı davranmasından dolayı görevinden alındığı yazılıyor.

ŞAHİN, BAYAR’A DESTEK VERDİ

Nusret Bayar’ın yönetim kurulu, görevden alınması ile ilgili sessizliğini korurken, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, alınan kararı eleştirdi. Şahin, “İl Başkanımızın görevden alınması, parti içi demokrasi açısından bizleri son derece üzmüştür. Koşullara ve konjonktüre bağlı kalmadan her zaman savunduğumuz temel bir ilke vardır. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Örgütün iradesine saygı gereği bu temel ilkeyi hep savunacağız ve partimizi iktidara taşımak için dün olduğu gibi bugün de, yarın da hiçbir kişisel çıkar gözetmeden çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, belli başlı hiziplerin değil, halkın partisidir. Halkın iktidarını kurmak için mücadelemiz sürüyor, sürecek” dedi.

BAYAR’IN AÇIKLAMASI

Görevden alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Nusret Bayar, CHP’ye sitem etti. Bayar, “Yıllardır emeğin, hukukun ve halkın savunucusu olduğuna inanarak, özveriyle hizmet ettiğim Partimin Merkez Yönetim Kurulu’nun hakkımda aldığı kararı hayret ve üzüntüyle öğrendim. Bunca emeğimin karşılığında, en küçük bir yazılı ya da sözlü uyarı almadan, hiçbir olayla ilgili sorgulanmadan ve hiçbir iddia ile ilgili savunmam alınmadan ‘parti ilkelerine, amaçlarına ve çalışma ilkelerine aykırı hareket ettiğim’ gerekçesiyle görevden alınmam, anlamak ve açıklamakta güçlük çektiğim büyük bir haksızlıktır” diye konuştu.