SEBZE FİYATLARI HIZLA DÜŞÜYOR!

Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, “Mayıs ayından bu yana sebze fiyatlarımızda düşüş devam ediyor. Haziran ayında domates 2 buçuk lira, salatalık 3 lira, patlıcan 5-6 lira, biber ise 5 ila 10 lira bandında satılıyor” dedi.

RABİA DEMİROK/ÖZGE TOPTAŞ

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde Mayıs ayında başlayan sebze fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Sert geçen kış aylarının ardından ürünlerin fiyatları oldukça yükselmiş, mayıs ayının gelişi tüketiciyi rahatlatmıştı. Haziran ayında ise ürünle fiyatlarında düşüş devam ediyor.

“DAHA FAZLA DÜŞMEMESİ GEREKİYOR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, haziran ayında da sebze fiyatlarındaki düşüşün devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, “Haziran ayında domates 2 buçuk lira, salatalık 3 lira, patlıcan 5-6 lira, biber ise 5 ila 10 lira bandında satılıyor. Fiyatlarımız tüketici için çok sevindirici bir seviyede. Ancak özellikle domatesteki düşüş üreticilerimizi biraz sıkıntıya soktu. Daha fazla düşmemesi gerekiyor” dedi.

Domateste bir liraya kadar düşüş görüldüğünü ifade eden Yılmaz, halde en düşük fiyat seviyesinin yaşandığını belirterek, sıcak havalar nedeniyle sebze üretiminin rahatladığını dile getirdi.

ÜRETİCİ ZARAR EDİYOR

Üretici Musa Özmen ise hal fiyatlarından çiftçiler olarak memnun olmadıklarını söyledi. Maliyetlerin artışı nedeniyle üretimde zorlandıklarını ve satış fiyatlarının bu açığı karşılamadığını ifade eden Özmen, “Biz sadece karnımızı doyurmak istiyoruz. Bu şekilde zarar ediyoruz. Ben bugün buraya 55 kasa mal getirdim. 2 kasa satabildim. Ancak getirene kadar 5 kasalık mazot harcadım. Bu fiyatlarla üretim maliyetini maalesef karşılayamıyoruz” diye konuştu.