Sebahattin öğretmenden eğitime katkı... Öğrencileri için fırçayı eline aldı

Dr. İlhami Tankut İlkokulu Müdürü Sebahattin Şahin, yaptığı 19 tabloyu öğrencilerin eğitimlerine destek olmak için satışa çıkardı. Şahin, “Çalışmalarımı yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için kayda değer bir katkıya dönüştürmek istedim. Sergide elde edilen gelir, öğrencilerimizin eğitimi için kullanılacak“ dedi.

ZEHRA TEKECİ/FATMA ARSLAN

Muratpaşa ilçesinde bulunan Dr. İlhami Tankut İlkokulu Müdürü Sebahattin Şahin yaklaşık 2 yıllık bir çalışma ile ortaya çıkan yağlı boya resim sergisini Konyaaltı ilçesinde bir alışveriş merkezinde sanatseverlerle buluşturdu. Ortaya koyduğu 19 yağlı boya tablosu ile öğrencilerinin hayatına dokunmak isteyen Sebahattin öğretmen, sergide satışa çıkarılan eserlerden elde edilen geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim masrafları için bağışlayacak.

“ELDE EDİLEN GELİR ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILACAK”

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan, Dr. İlhami Tankut İlkokulu Müdürü Sebahattin Şahin resim yapmayı çok sevdiğini anlattı. Şahin, “Resim yapmayı çok seviyorum. İki yıldır yağlı boya tabloları üzerine çalışmalar yapıyordum. Yaptığım bu çalışmaları yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için kayda değer bir katkıya dönüştürmek istedim. Sergide elde edilen gelir, okulumuzda bulunan öğrencilerimiz için kullanılacak” ifadelerini kullandı.

“HERKESİ ÖĞRENCİLERE UMUT OLMAYA DAVET EDİYORUM “

Şahin bir öğretmen olarak öğrencilerinin hayatına sanat ile dokunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Sergimi böyle güzel bir amaçla sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sergimde bulunan 19 tabloda dünyaca ünlü ressamların eserlerini kendi bakış açımla yeniden yorumladım. Herkesi sergime, eğitim ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilere umut olmaya davet ediyorum” dedi.

“SEVGİ OLMAZSA ÖĞRETMENLİK YAPILMAZ”

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Şahin, “Öğretmenliğin maddiyattan öte olduğunu, maneviyatın ve sevginin daha önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Sevgi olmazsa öğretmenlik yapılmaz. Bütün öğretmenler öğrencilerini çok severler. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.