SAVUNMADA 1 NUMARAYIZ

Türk savunma sanayi son yıllarda büyük atağa kalkarak dünya pazarında önemli bir yer edinme imkanı buldu.

Her ne kadar ‘yurtta sulh cihan sulh’ mottosuyla yolumuza devam etsek de dünyanın içerisinde bulunan kriz ortamı her geçen gün yeni bir savaşın kapımıza dayandığının göstergesidir.

Hal böyle olunca Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını korumak yolunda savunma sanayisine yaptığı yatırımları her geçen artırarak yoluna devam ediyor.

***

Bu yıl için 4 milyar dolar tutarında ihracat hedefleyen Türk savunma sanayisi, her gün ürettiği yeni bir silah veya araçlarla bu konuda ne kadar iddialı olduğumuzun altını çiziyor.

Yapılan her yatırım hem ekonomik anlamda hem de askeri stratejimizin anlamında bizlere güven vermeye devam ediyor.

Özellikle tüm dünyanın gözü üzerimizdeyken yapılan savunma sanayisi yatırımları, tüm dünya tarafından hayranlıkla takip ediliyor.

Yaptığımız yatırımlar hayranlıkla takip edilmesinin yanı sıra yabancı ülkelere pazarladığımızda ise bizlere geri dönüşü oldukça yüksek oluyor.

***

Ekonomik sıkıntıları bir kenara koyup, Türkiye’nin yaptığı bu hamle ile düşmanlarımıza da gözdağı veriyoruz.

Askeri anlamda dışa bağımlılığımız her geçen azaldıkça, Türkiye biraz daha özgüven kazanıyor.

Şanlı tarihimize yakışanda bu olsa gerek…

***

Anadolu Tersanesi, Ares Tersanesi, Armelsan, ASELSAN, Bayraktar Holding, ASFAT, BİTES, BMC (Barzan Holding) Dearsan, Desan Tersanesi, Dorçe, Electroland, Esetron Savunma, Fora Savunma, HAVELSAN, HOYTEK, HTR, İşbir Elektrik, MENSAN, Meteksan Savunma, MKE AŞ, Nurol Makina, Öztek Tekstil, REPKON, ROKETSAN, SAHA İstanbul, SDT, Simsoft, STM, TAIS, Titra Teknoloji, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ve Yonca Onuk gibi daha birçok firma yaptığı savunma sanayi hamleleri ile Türkiye’yi bir adım daha ileri taşıyor.

Yerli SİHA’lar; Bayraktar Akıncı, TB2, TB3,  Altay tankı, Hürkuş, Gömbey, Atak,  Kızılelma ve daha ismi aklıma gelmeyen birçok yerli ve milli araç Türk ordusunun şimdiden vazgeçilmezleri olmuş durumda.

Öte yandan yakında Türk ordusunun envanterine girecek olan Milli Muharip Uçağı ve ilk yerli uçak gemimizde şimdiden bizleri heyecanlandırmış durumda.

***

Türk savunma sanayisi, pandemi sonrası ilk kez bir fuara "milli katılım" sağlayacak. 21-23 Mart'ta Doha'da düzenlenecek DIMDEX 2022'ye Türk savunma sanayisi 32 firma katılacak.

Fuarda, Türk savunma sanayisi firmaları tarafından üretilen deniz sistemleri, insansız çeşitli kara ve hava araçları, zırhlı araç platformları, silah sistemleri, elektronik sistemler, mühimmatlar, simülatörler, lojistik destek ürünlerinin tanıtım ve sunumları yapılacak.

Türk resmi delegasyonunca fuara katılım sağlayan ülke delegasyonları ile görüşmeler gerçekleştirilecek.

Böyle bir ortamda yine Türk savunma sanayisi podyumda boy göstererek büyük bir atılım gösterebilir.

Son yıllarda yapılan yeni araçlar bu fuarda tanıtılarak, pazardaki yerini sağlamlaştırabilir.