SAVUNMA TAMAM, İLERİYE ZAMAN LAZIM

Süper Lig’in ikinci haftasında Rizespor deplasmanından 1 puanla döndük. Yeni bir takım olarak bu kadar sert bir deplasmanda, üstelik maçın üçte birini 10 kişi oynadığımızı varsayarsak kötü olmayan bir sonuç aldık diyebiliriz. 


Öncelikle geçen hafta Başakşehir karşısında savunmamız çok iyi, hücumda ise üretim sıkıntımız olduğunu görmüştük. Bu maçta da aynı kadro ile çıktık ve aynı şeyleri yine gördük. Novais’in uzaktan şutu ile golü bulup 3 puan almıştık ama bu tabii ki her maç olmaz. Nitekim Rize’de de böyle bir gol olmayınca golsüz bir maç oldu. Savunma da Aliti ve Furkan birbirini tamamlayan çok iyi bir tandem oluşturdular. İki kanadımız da beklere destek veren isimler ve savunma önündeki Janvier ve Richard geçen haftaki yazımda dediğim gibi savunma yönü çok güçlü ve bu görevi çok iyi yapan isimler. Tüm bunlara kaleci Ertuğrul’un da iyi performansı eklenince 2 haftadır gol yemeyen bir takım izliyoruz. Hatta bırakın gol yemeyi ilk yarıda Rizespor ceza sahamızda bir kez bile topla buluşamadı mesela. Biraz sert oynayan Rize’ye daha sert karşılık verdiğimizi de belirtmek gerek. Bazen bu sertlikte ileri gitsekte bu bir teknik adam tercihidir. 


İkinci yarıya da baş başa oynanan yine savunmada her şeyi doğru yapan, hücumda ise üretim sıkıntısı çeken bir takım görünümündeydik. Sanki takımın ince işleri yapacak en önemli oyuncusu Efecan ve Novais’in rakip kaleden çok uzakta olması bunda etkili gibi. Özellikle Novais çoğu zaman stoperlerin arasına kadar gelip oyun kurmaya çalıştı. Bu ileride ki üreticiliği oldukça azalttı. Rize ekibi de hızlı ve atletik oyuncuları ile sürekli kontra atak kovaladılar. Bunu başaramadılar ama bizi epey bir yordular. Dediğim gibi yeni bir takımız ve gol bulmanın yolu; hızlı top çevirmek ve dönen topları almaktan geçiyor. Bunları da yapmak için hücum hattımızın birbiri ile olan uyumunun artması lazım. Ömer Hoca aynı kadro ile devam ederse bu uyum artar. 


Bu arada Avrupai standartlarda maç yöneten ve sertliğe izin veren hakemi çok beğendiğimi belirteyim. Oğuz’un kırmızısı da VAR’dan gelse bile doğru karardı. Oğuz ise üzülmesin şanssız bir andı yanlış yere bastı ve 5 dakika da atıldı. Bunlar hep tecrübe olarak kendisine dönecektir, sezonda çok işimize yarayacak bir futbolcu. 


Ömer Hocayı da oyuncu değişiklileri ve sistem değişiklikleri için kutluyorum. Maçı çok iyi okudu ve gol yemeden puanını almayı başardı. İyi başladık, iyi devam etsin.