SAVUNMA SANAYİSİ GELİŞİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İDEF’21 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'nde açıklamalar yapıyor.

Türk savunma sanayisinin son dönemde geliştirdiği ürünlerin vitrine çıkacağı 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2021) kapılarını açtı. Fuarda 53 ülkeden 536'sı yerli, 700'ü yabancı olmak üzere toplam 1236 firma, 38 bin metrekarelik alanda ürün ve hizmetlerini sergileyecek, Türk tedarik makamları ve dünyanın dört bir yanından gelen heyetlerle görüşmeler gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

* Kendi alanında önemli dünya markası haline gelen fuarımızın 15'incisinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2 yılda bir yapılan fuarımıza katılımı sürekli artması savunma sanayi başarımızın da etkisidir. İmzalanan anlaşmalar ve protokoller savunma sanayi alanında fuarımızın küresel yer edindiğine işaret ediyor. İDEF’21'i böyle bir iklimde gerçekleştiriyoruz.

* Bir önceki fuara 1061 firma ve temsilci katılmıştı. Bu defa 1236 firma ve temsilciyle fuarımızı düzenliyoruz. Aynı şekilde ziyaretçi sayısının da bir önceki fuardaki 76 bin rakamını aşacağını ümit ediyorum. Buradaki görüşmelerin, imzalanacak anlaşmaların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önce fuar alanında önemli noktalara değindi. Akar'ın açıklamalarından notlar;

* Savunma sanayinin önemi ve etkisi de her geçen gün artmaktadır. Uluslararası ilişkilerde özne haline gelen ülkemiz de dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle Türkiye her alanda önemli ilerlemeler kaydetmiştir.

 * Çalışmalarımızı azimle kararlılıkla yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Amacımız savunma sanayimizi ileri seviyelere taşımak rekabet edilebilir seviyeye getirmektir.