SAVUNMA FARKLI SİSTEM AYNI

Yıllardır teknik adamların takımlar üzerindeki etkisi konuşulur, tartışılır. Kimisi yüzde 20, kimisi yüzde 50 kimisi de daha fazlasını söyler...

Bu tartışmalara en somut yanıtı dün Ersun Yanal verdi. Hatayspor yenilgisiyle birlikte oyun anlayışını tamamen değiştiren ve savunma futbolu ortaya koyan Antalyaspor'da önemli eksiklere rağmen sistemde çok değişiklik göze çarpmadı. Veysel'siz de bu oyunu iyi oynatan Yanal, bu kez hem Veysel hem de Naldo'nun yokluğunda aynı başarıyı gösterdi. Buna bir de hastalanan Nuri Şahin'in yokluğu eklenince Ersun Yanal, bir teknik adamın takım üzerindeki maksimum etkisini en net şekilde gözler önüne serdi.

0-0'ı çok iyi oynayan Antalyaspor'un, geriye düştüğü zaman nasıl bir tepki vereceğini de ilk kez gördük. Ersun Yanal'ın yeni sistemiyle sadece Karagümrük maçında geriye düşen Antalyaspor, yanıtı vermekte gecikmemiş ve oyunu sadece 8 dakika geride goturmemisti. Bu kez işler biraz değişti. Yine 0-0'da iyi bir oyun ortaya koyan Antalyaspor, Eren Albayrak'ın inanılmaz hatasıyla elindeki avantajı bir anda kaptırdı.

Ersun Yanal'ın da yoğun maç trafiğinden mi, yoksa hafta içerisinde Sivasspor ile oynanacak Türkiye Kupası mücadelesinden mi bilinmez, Amilton'u yedek soyundurması Kırmızı-Beyazlıların hücum kalitesini büyük ölçüde düşürdü. Az sayıdaki ve formsuz hücum oyuncuları sebebiyle bütün organizasyonu Amilton'un önüne atılan toplarla yapan Kırmızı-Beyazlılar, bu kez yapmak istediğini tam olarak sahaya yansıtamadı.

Ancak yine devreye giren Ersun Yanal, Amilton ve Podolski hamleleriyle Gökdeniz'i ileri uçta rahatlatınca genç futbolcu da son haftalarda yaptığı en iyi şeyi yapıp golünü kaydetti. Burada Gökdeniz'in golü attığından çok, nasıl attığı önemliydi. Resmen öküzün altından buzağı çıkardı... Denizlispor'dan 2 savunma oyuncusu ve 1 de kalecinin bulunduğu alana düşen topun peşini bırakmayan Gökdeniz, ısrarının ödülünü aldı ve kutlamayı da yine her zamanki gibi Ersun Yanal ile yaptı.

Alınan 1 puan altın değerindeydi. Alt sıralarla puan farkının düşmesine izin vermeyen Antalyaspor için galibiyet kadar önemli bir beraberlik yaşandı.