'SARI ZARFLA' GELEN ZORBALIK SÜRGÜNÜ

108 gün süren kovid-19 tedavisinin ardından sağlığına kavuşan ve her fırsatta “Bir can borcum var” diyerek sağlıkçılara teşekkür eden CHP’li Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, büyük bir skandal yaşandı. Başkan Böcek’in danışmanı ve aynı zamanda Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı olan Mehmet Balık’ın, muayene için gittiği Büyükşehir Belediyesi polikliniğinde, maskesini takması için kendisini uyaran doktoru sürgün ettiği öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR’DE 'SÜRGÜN' ŞOKU

Türkiye koronavirüs salgını ile boğuşurken, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde sağlıkçılar üzerinde uygulanan baskı ‘pes’ dedirtti. Başkan Muhittin Böcek’in danışmanı ve aynı zamanda Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı olan Mehmet Balık, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Polikliniği’ne muayene için gittiği ancak maske takmadığı için kendisini uyaran Dr. Erhan Tevfik Kaputlu’ya karşı parmak sallayarak tehditler savurduğu öne sürüldü. Mehmet Balık’ın tehditlerle yetinmeyip, Dr. Kaputlu’yu Manavgat’a haksız yere sürgün ettirdiği iddia edildi.

“BUNUN HESABINI SORARIM”

Yaşanan sürgün olayı ile ilgili Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, 23 Ağustos günü, Mehmet Balık’ın Büyükşehir Belediyesi Sağlık Polikliniği’ne maskesiz girdiğini ve girişteki görevli hemşirelerin Mehmet Balık’a maskesini takmasını söyleyerek uyardıkları belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in danışmanı olan Mehmet Balık, kendisini uyaran hemşireleri de aşarak Dr. Kaputlu’nun odasına girdiği iddia edildi. Doktorun maske uyarısını dikkate almayan Balık’ın “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Ben konfederasyon başkanıyım, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanıyım. Herkese böyle mi davranıyorsunuz?” diyerek doktora çıkıştığı bildirildi.

SARI ZARFLA SÜRGÜN EDİLDİ

Doktor Kaputlu’nun da “Bizim için her gelen kişi eşittir ve biz onları muayene etmekle yükümlüyüz. Herkesin maskesini takması bir zorunluluktur” dediği ortaya çıktı. Doktorun açıklamasına sinirlenen Balık, “Bunun hesabını sorarım sizden” dediği iddia edildi. Yaşanan olay sonrası Dr. Kaputlu’nun sürgün edildiği ortaya çıktı. Kaputlu’ya sarı zarfla ‘Evde Bakım Birimine Bağlı Manavgat Bölgesinde görev yapmanız uygun görülmüştür’ diye yeni görev yerinin tebliğ edildiği anlaşıldı.

İNSAN HAKLARI İHLALİ

İlk defa “Maskenizi takın” diyen doktorun haksız yere sürgün edilmesi hakkında yapılan Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

 “Görevi sırasında şiddete uğrayan doktorların olduğunu da biliyoruz. Ancak, maskenizi takın diyen doktorun sürgün edilmesine İlk defa tanık oluyoruz. Doktor Erhan Tevfik Kaputlu’nun suçu nedir? Takdir ve teşekkür edilmesi gereken ‘Maskenizi takın’ uyarısının karşılığı sürgün mü olmalıdır? Danışmanlık ve konfederasyon başkanlığı sıfatını kullanarak doktoru tehdit ve baskı yoluyla rencide etmek, arkasından keyfi bir şekilde sürgüne göndermek mobbing olduğu kadar bir insan hakları ihlali değil midir? Mehmet Balık, daha önce de başkanlık makamını kullanarak mobbing yoluyla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını sendika değiştirmeye zorlamasıyla gündem olmuştu. O zaman da söylemiştik, şimdi de söylüyoruz; Sayın Balık; bir koltukta iki karpuz taşınmıyor, hem sendikacı hem de işveren danışmanlığı olunamıyor! Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün”