SAPKIN SÖZLEŞMEYE AHLAKSIZ TRANSFER

Partisinde yaşanan taciz ve tecavüzlerin üstünü örtmeye, hatta mağdur kadınları susturmaya çalışan CHP’de, Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine tepki gösterip, kadın savunuculuğuna soyunması, tam bir ikiyüzlülük olarak değerlendirildi. CHP ve ortaklarının sözde kadın hakları savunuculuğu için gerçekleştirdikleri protesto, trans bir bireyin yarı çıplak verdiği pozla skandala dönüştü. Yaşanan rezalete tepkiler çığ gibi büyürken, “Bunların savunduğu olay sözleşme değil, ahlaksızlık” olarak yorumlandı.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Teşkilatlarında yaşanan taciz-tecavüz skandallarıyla uzun süre kamuoyunun gündeminden düşmeyen ve rezaletler karşısında sessizliğe gömülen CHP’nin, ortaklarıyla birlikte Türkiye’nin aile kavramının dinamitlendiği İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi karşısında kadın hakları savunuculuğuna soyunması ‘pes’ dedirtti. Türkiye'nin, aileyi ve kadını güçlendirme odaklı olarak ortaya çıkan, ancak sapkın LGBT lobilerinin ülkemiz üzerinde aile ve toplum değerlerimizi yozlaştırıcı bir baskı aracı olarak kullanmaya başlamasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, bu ülkenin milli ve dini değerlerine düşman siyaset güden zihniyeti rahatsız etti.

LGBT BAYRAKLARIYLA PROTESTO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına tepki gösteren bazı kadın örgütü üyeleri protesto düzenledi. Attalos Meydanı’nda toplanan Antalya Kadın Platformu’na bağlı kadın üyeler açtıkları pankart ve dövizlerle karara tepki gösterdi. İlginç olayların yaşandığı eylemde ilk olarak LGBT bayrağı açıldı. Basın açıklamasının yapılacağı sırada alanda LGBT bayrağının bulunamayacağı gerekçesi ile emniyet güçleri ve platforma üye kadınlar arasında tartışma çıktı. Yapılan görüşmelerin ardından emniyet güçleri tarafından alınan bayrak teslim edildi.

MİDE BULANDIRAN REZALET!

Başta CHP ve İYİ Partililer olmak üzere kadın dernekleri tarafından düzenlenen protesto yürüyüşüne, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci,  İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, İYİ Parti Antalya Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu gibi isimler katıldı.  Yürüyüşün  ardından Attalos Meydanı’nda devam eden eylemde, CHP İl Başkanı Nusret Bayar ve İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ın gözü önünde yaşanan bir olay ise bu kadarına da pes dedirtti. Basın açıklamasının yapıldığı sırada trans bir bireyin, kıyafetinin üzerini açarak yarı çıplak şekilde poz vermesi herkesi şaşkına çevirdi. Yaşanan olay, toplum ahlakına uymaması nedeniyle birçok kişi tarafından eleştirildi.

TAŞ: İYİ SEYİRLER DİLERİZ

Protestolar sırasında trans bireyin ‘üstsüz’ tepkisi eleştirilerin hedefi oldu. Kadın bedenini metalaştıran olay ile ilgili sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren, AK Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, “Disk, Eğitim-İş Sendikası İstanbul sözleşmesinin iptalini gerekçe göstererek organize ettiği, CHP ve İYİ Parti Antalya teşkilatlarının desteklediği gösteride İl Başkanlarının gözleri önünde büyük bir rezalet yaşandı. Herkes savunduğu değerler çerçevesinde protestosunu gösteriyor. İl başkanlarına da iyi seyirler dileriz” ifadelerini kullandı. 

“SAVUNDUĞUNUZ DEĞERLER BU MU?”

Bir diğer tepki ise AK Parti Antalya eski Milletvekili Gökçen Özdoğan Genç’ten geldi. Genç, tepkisini sosyal medya hesabından peşi sıra paylaştığı şu sözlerle dile getirdi:

“CHP ve İYİ Parti Antalya İl Başkanlarının önünde DİSK, Eğitim İş Sendikası organizasyonunda bir rezalet yaşandı. Gerekçe İstanbul Sözleşmesi’nin iptali. Savunduğunuz değerler bu mu? Başaramayacaksınız. Herkes inandığı yolda yürüyor.”, “Sn. Genel Başkan Meral Akşener, bir anne ve kadın olarak partinizin il başkanının da olduğu bu rezalete ‘Sözünüz’ yok mu?”, “Bu rezalete susanlar, bu rezaletin ortağıdır.”

 VATANDAŞLAR TEPKİ YAĞDIRDI

Üstsüz eylem sonrasında vatandaşlar da sosyal medyadan eleştirilerde bulundu. İşte o eleştiriler:

“Antalya’ya yazık ediyorlar. Ben CHP’lilere hiç kızmıyorum, çünkü onlar fıtratında olanı yapıyor. Ama İYİ Partililer nasıl hazmediyorlar buna anlam veremiyorum. Bizi bunlarla yan yana getirenler utansın demezler umarım kendilerini masum göstermemek için”

“Türk aile yapısını bozmak için sözde kadın hakları diye savundukları şey işte bu rezalettir, utanmazlıktır”

“Bence bu ahlaksız gösteri için bir araya gelen bütün kuruluşlar ve oluşumlar tekrarı olmaksızın kapatılmalı gereken hukuki yaptırım uygulanıp cezaları da halka açık yayınlanmalı. Toplumdan Edep Adap yok oldukça toplumda yok olur. Bir toplumu yok etme teşebbüsünden yargılanmalılar”

“Şu rezilliğe bak ya bu mudur kadın hakkı bu mudur kadın özgürlüğü kadınların yüz karası muhalefet bunu savunuyor. Amaç kadın hakkını savunmak değil”

“Kadın haklarını gene kadını çok basit bir meta gibi kullanarak mı savunuyorlarmış? Kadın değerlidir. Bunu değersizleştirip basitleştirenden korunmalı kadın. Olay budur. Şu kare Pes dedirtir”