ŞANSSIZLIKLA KAÇAN 2 PUAN

Galatasaray deplasmanında ilk yarı kötü ikinci yarı muhteşem bir oyunla bir puan aldık, daha doğrusu iki puan kaçırdık. Öncelikle maça doğru kadro ile başlayan bir hocamız vardı ama inat taktiği geriden pasla çıkma hevesi işe yine maça başladı. Bu inat yüzünden saçma sapan iki gol gördük kalemizde ve bir anda 2-0 yenik duruma düştük. Gerçekten şu taktiği neden her maç başında ısrarla uyguluyoruz anlamadım. Fikrine aşık hocamız bu anlamda yine sınıfta kaldı.

Dakikalar ilerledikçe maçtan ümidimi kesiyordum ki hakem ilginç bir kararla rakibi 10 kişi bıraktı. Alanyasporlu olacakta bana göre kart yanlıştı. Evet bir çekme var ama çok küçük ve Muslera zaten topa yetişmişti. O yüzden Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim Galatasaray o kartı görmese maç bu duruma gelmezdi. Neyse burada Alanyaspor için kötü bir durum yok çünkü bize de defalarca hatalı karar verildi. Bu hakemleri bu köşeden tartışmak istemiyorum.

Kart sonrası doğal olarak Galatasaray, geriye çekilirken Alanyaspor tüm hatlarıyla hücuma yerleşti. Takım boyunu epey bir daralttık ve kalecimiz bile orta yuvarlağa yaklaştı. Bu sistemle defalarca pozisyon bulduk ama yine her zaman ki gibi son pas ve son vuruş eksikliği skor bulmamızı zorlaştırdı. Zaten ligin en çok pozisyon üreten ve XG üreten takımlarından biriyken, gol sayımız çok az. Bu beceriksizliğe rağmen Balkovec’in şutları ile çok fazla tehlike ürettik ve bunlardan biri gol oldu. Daha sonra suskun golcü Hassan geldiğinden beri en doğru işi yaptı ve golü buldu. Galatasaray’ın sol tarafı maç boyu SOS verdi ve oradan çok tehlikeli ataklar yaptık. Okan Hoca ise bu durumu resmen izledi ve gol yemelerine sebep oldu.