ŞANLI TARİHİMİZ

Miçotakis’in dedesini okumuşsunuzdur. Romanos Diogenes Müslüman Türkleri Orta Asya’ya göndereyim niyeti ile ayağa kalktı. İsfahan’a varmadan Malazgirt’te mağlup olup Anadolu’yu bize hediye etti. Esir düşüp misafirimiz oldu.

***

Yine İstiklal Savaşı’nda komutanları Nikolaos Trikupis Anadolu’nun yarısını alayım diye İngiliz silahları ile Ankara’ya kadar yaklaştı. 1922 Afyon cephesi bozulunca 100 bin Yunan askeri kırıldı. Trikupis de esir olup misafirimiz oldu.

***

1974 de yine dedesi Makarios Kıbrıs’ta Türk ırkını sıfırlayayım deyip Türk köylerini katletti. Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs’ın yüzde 35’ini bize ikram etti. Şimdi görüyoruz ki Abd ve Fransa çalıyor, birileri de Anadolu’nun bir kısmını alacağız diye oynuyorlar. Fakat zeybek oynamıyorsunuz, ateşle oynuyorsunuz.

***

Şimdi Miçotakis’e soralım: 1071’deki dedenizin Anadolu ikramı, 1974’te Makarios’un Kıbrıs’ın bir kısmını ikramı daha gözümüzün önündeyken sizin gönlünüzden geçen ne? Ne ikram etmek istiyorsunuz?

***

Bu oynadığınız oyunlarla Türklerle Edirne’de komşuyuz. Onlar biraz daha yaklaşsın da Atina’nın yakınında mı komşu olalım diyorsunuz. Bu niyetle ateşle oynamaya devam ederseniz emin olun sizi kırmayız.

***

Bir gün hayalleriniz alt üst olur. Şöyle adalara baktığınız zaman adaların üstünde hilalin dalgalandığını görünce ‘yahu gökteki hilal nasıl olmuş da adaların üstüne düşmüş’ diye şaşkınlığa uğrayıp ‘yoksa ben hayal mi görüyorum’ diye dizinize iğne batırmak zorunda kalabilirsiniz.

***

Bir arkadaşım şunu sordu: ‘Yahu her tarafımız kuşatılmış. Bu ateş çemberini nasıl aşarız?’. Aslında bu sorunun cevabı şanlı tarihimizde yatıyor. Okuyunca tarihimizin zaferlerle dolu olduğunu göreceğiz. Bu vesileyle Zafer Bayramımız kutlu olsun.   

TARİHİ HATIRA

1950’li yıllarda Kuzey Kore, Çin ve Rusya destekli; Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler destekli birlikleri ile savaşıyorlardı. Amerika bir NATO ülkesi olarak Türkiye’den asker istemişti.

***

Kore’ye asker gönderme fikri NATO’ya üye olmak için bir fırsat olarak görüldü. Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasındaki 5000 kişilik 1.Türk Tugayı İskenderun limanından hareket ederek Busan Limanı’na ulaştı.

***

Ancak askerlerimizin bir kısmı tam eğitimli değildi. Türkiye’den Kore’ye gidene kadar geminin güvertesine konan hedef tahtasına atış yaparak nişan alma ve hedef vurma eğitimi aldılar.

***

Fakat yere yatınca topukları yan tarafa yatırma eğitimi alamadıkları için, savaş esnasında birçok askerimiz maalesef topuklarından vurulmuştur.