SANKİ BABASININ MALINI VERİYOR!

Dön dolaş konuyu yine Elmalı ilçesine getirdim ya helal olsun bana! Belki birçoğunuz bana kızacaktır ama benim amacım yanlışları gündeme getirmek. Yoksa başka bir hedefim yok. Elmalı’da ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’nın kahramanı İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk ile ilgili bir tek işlem yapılmaması meydanı ona boş bıraktı. İstediğini yapıyor.

Daha önce neler yaptığını Lider Gazete’de sayfa sayfa manşetlerden okudunuz. Elmalı Kent Meydanı Projesi’nde yaşanan garabetleri. Nasıl oldu bitti ile bu alanın ihale edildiğini! Başkan Öztürk meydanı boş bulunca bu projede Belediye Meclisi’ni devre dışı bırakmıştı.

Kimse burayla ilgili detayları hala bilmiyor. Bilen varsa anlatsın bizde bilelim. Bu konudaki ikilemler devam ederken geçen hafta yapılan Elmalı Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Tekke Mahallesi’ndeki eski şarap fabrikasının alınması!

Buranın, Salça-Sirke-Turşu Üretim Tesisleri yapılması için çalışmalara başlanmış. Amma MEYKON adında ilçede salça üretimi yapar firma devreye girmiş. Başkan Öztürk’te onların teklifini kabul etmiş.

Yani anlayacağınız meclisin haberi yok, ortada bir de ihale yok. Sanki belediye babasının dükkanı, istediğini istediğine veriyor alıyor Başkan Öztürk.

Hatta MEYKON’un salça fabrikası karşılığında belediyeden sanayiye yakın yani kendi fabrikasına bitişik bir yer talebi de olmuş. Bunu ben değil Halil Öztürk söylemiş mecliste.  Ve kabul ettiğini de!

Adam meydanı boş bulmuş ya. Ancak benim anlamadığım, meclis üyelerinden biri çıkıp, “Hoop kardeşim kimin malını kime veriyorsun” diyememesi! İnanmayan yaşananları belediye meclisinin sosyal medya hesabından izleyebilir.

Tabi Başkan Öztürk’ün salça fabrikası için gerekçesi, “MEYKON’un Almanya başta olmak üzere bir çok ülke ile bağlantısı var. Bu bizim hoşumuza gitti” olmuş.

Şöyle bir araştırdımki belediye adına salça üretilmesi işinin perde arkasında MEYKON’u kıyak var. MEYKON’un mevcut fabrikası, sanayide 2 dükkan amış ama fabrika ile birleştiremiyor. Daha neler neler!

Şimdi bu konuda yani SALÇA konusu ocak ayı meclisinde gündeme gelecektir. Bakalım Başkan Halil Öztürk MEYKON’a babasının malı gibi belediyeye ait yerleri verecek mi vermeyecek mi? Yoksa meclis üyelerine DUR diye bilecek mi?

Meclis bu işe uyanır savunma gardını alırsa sadece iş Tekke’deki fabrika kurulumu ile kalır mı?

HANGİ AKLA HİZMET

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz spor kursları var.  Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) adı altında. Dar gelirlilerin yararlandığı bir spor merkezi bunlar.

Geçmişte de vardı şimdi de. İyi düşünülmüş herkese spor yapma fırsatı sağlayan bir merkez. Mahallelerde olduğu için kadınlarda büyük ilgi gösteriyor. 6 yaştan itibaren herkes spor yapabiliyor. Ücretsiz.

ASFİM'lerde fitnes, zumba, pilates, step aerobik, çocuk cimnastiği, mat plates ve reformer pilates grupları yer alıyor. Tam bir sağlıklı yaşam merkezi. Ancak Kepez’in Varsak Mahallesi’nde yaşayanların çok sağlıklı hale geldiğini düşünen bu ASFİM’in yöneticileri oradaki merkezi pat diye kapatmışlar.

Zaten bu bölgede oturan insanların gelirleri belli. Öyle sosyetenin gidebileceği fitnesslere gidecek imkanları yok. Spor yapmak isteyenler bu hizmetten faydalanıyor. Fakat gelin görün ki hangi akla hizmet ettiği belli olmayan bana göre sporla alakası olmayan işgüzarlar buranın kapısına kilit vurmuş. Halkı olarak isyanlar başlamış.

Bakın Hakan Aydın isimle bir vatandaş sosyal medya hesabından, “Halkın spor yaptığı varoş kesimde ki insanların ücretsiz yararlandığı Kepez Varsak fitness salonunu kapatmak hangi akla hizmet, burada yaşayan insanların binlerce lira kazanıp salonlara gidecek parası yok salonuma dokunma” paylaşımı yapmış.

Hem de Hakan Aydın, ‘@BocekMuhittin, @ANTALYABB ve @AbbSporHizmet’ adreslerini ekleyerek. Her şeye cevap verenler bu çağrı karşısında da ölü taklidi yapmış.

Şöyle bir bakıyorum da Başkan Muhittin Böcek’in zaten hiçbir şeyden haberi olmuyor ya! Herkes kafasına göre takılıyor demek ki Büyükşehir Belediyesi’nde.

TAZELENME VAKTİ

İlk kez Akdeniz Üniversitesi’nde kurulan 60+ Tazelenme Üniversitesi giderek yayılıyor. Eğitimler şuan 6 üniversitede veriliyor. Toplam 5 bin 65 yaşlıya. Yaş grubu esneklik göstermekle birlikte genel olarak 60 yaşını dolduran her birey 60+ Tazelenme Üniversitesine başvurabiliyor.

Gönüllülük esasına dayanan sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan Tazelenme Üniversitelerinde ücretsiz olarak hizmet veriliyor. Örgü var yemek yapma var. Tazelenme Üniversiteleri ile ileri yaştaki bireyleri bu dönemin biyolojik, sosyolojik, psikolojik yönden getireceği durumlara hazırlamak amaçlanıyor.

Eğitim gören ileri yaştaki bireylerle aynı ortamda buluşması ile kuşaklararası dayanışmayı artırmak, bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamak için bu üniversite şart.

Özellikle kuşaklararası çatışmayı ortadan kaldırma adına. İnanın sıranın bana geldiğini bu satırları yazarken fark ettim. E o zaman hadi tazelenmeye!